Kolumbija paziņo par izstāšanos no Dienvidamerikas valstu savienības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Kolumbija oficiāli paziņojusi par izstāšanos no Dienvidamerikas valstu savienības (UNASUR), jo šī organizācija uz "Venecuēlas diktatūras brutālo rīcību" reaģē ar "klusēšanu un pašapmierinātību", pirmdien sacījis Kolumbijas prezidents Ivans Duke.

Viņš teica žurnālistiem, ka Kolumbijas ārlietu ministrs Karloss Olmess Truhiljo nosūtījis oficiālu vēstuli UNASUR, informējot par izstāšanos. Tomēr izstāšanās process ilgs sešus mēnešus.

"UNASUR kā institūcija nekad nav nosodījusi" Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdības pārkāpumus, uzsvēra Duke.

NASUR tika izveidota 2008.gadā, lai veicinātu reģionālo integrāciju kā pretsvaru ASV ietekmei, un tajā ir 12 dalībvalstis.

Šīs organizācijas darbību lielā mērā paralizējušas politiskas domstarpības un iekšēja cīņa jautājumā par to, kā vajadzētu risināt ekonomisko un politisko krīzi Venecuēlā.

"UNASUR izveidoja [toreizējais Venecuēlas prezidents] Ugo Čavess, lai sašķeltu starpamerikas sistēmu un radītu skatuvi savam režīmam," iepriekš sacījis Truhiljo.

Duke, kurš pagājušajā mēnesī stājās Kolumbijas prezidenta amatā, valsts izstāšanos no UNASUR solīja savā priekšvēlēšanu kampaņā.

Kolumbija, tāpat kā Argentīna, Brazīlija, Čīle, Peru un Paragvaja, jau ir apturējusi dalību UNASUR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu