Jauns trieciens Makronam: demisionē populārs Francijas ministrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijas vides ministrs Nikolā Ilo
Francijas vides ministrs Nikolā Ilo Foto: Reuters / Scanpix

Viens no populārākajiem Francijas valdības ministriem - vides ministrs Nikolā Ilo - otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata, tādējādi dodot jūtamu triecienu prezidentam Emanuelam Makronam, kuram jau iepriekš nācās cīnīties ar izaicinājumiem vairākās frontēs.

Ilo ir bijusī televīzijas slavenība un vides aktīvistu kustības veterāns. Valdībā Ilo iesaistīja Makrons, bet viņam vairākkārt izraisījušās domstarpības politikas jautājumos ar kabineta kolēģiem.

"Esmu pieņēmis lēmumu pamest valdību," radio "France Inter" sacīja Ilo, atzīstot, ka vides politikas jautājumos valdībā juties "pavisam vientuļš".

"Tas ir godīgs un atbildīgs lēmums," viņš piebilda.

Ilo demisija nav vienīgais izaicinājums, kas jārisina prezidentam Makronam.

Ekonomikas izaugsmes palēnināšanās dēļ valdībai radušās grūtības nākamā gada budžeta veidošanā. Premjerministrs Eduārs Filips nedēļas nogalē paziņoja, ka atsakās no sākotnējiem budžeta samazināšanas plāniem.

Diplomātijas laukā Makronam nākas grūti pārliecināt Eiropas partnerus par integrētākas Eiropas Savienības izveidi, bet viņa centieniem izveidot labākas attiecības ar ASV prezidentu Donaldu Trampu nav bijis jūtamu rezultātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu