Vācijas "lielā koalīcija" vienojas par pensiju sistēmas reformām

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: Imago/ScanPix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadītajā "lielajā koalīcijā" pārstāvētās partijas vēlu otrdienas vakarā panākušas principiālu vienošanos par pensiju sistēmas reformēšanu un par strādājošo iemaksu samazināšanu bezdarbnieku apdrošināšanas fondā.

Reformu paketi, kuras mērķis ir mazināt ierindas pilsoņu nodokļu slogu, paredzēts oficiāli apstiprināt trešdienas valdības sēdē, pavēstīja sociālo lietu ministrs Hūbertuss Heils.

Reformas paredz palielināt pensijas mātēm, kam bērni dzimuši pirms 1992.gada, un personām, kuras ir darba nespējīgas veselības stāvokļa vai invaliditātes dēļ.

Savukārt strādājošo obligātās iemaksas bezdarbnieku apdrošināšanas fondā tiks samazinātas par 0,5 procentpunktiem un turpmāk būs 2,5% no bruto algas.

Par reformu paketi vienošanās tika panākta Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU), to Bavārijas māsaspartijas – Kristīgi sociālās savienības (CSU) – un sociāldemokrātu (SPD) vadības sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu