"Gudrs" sporta auto uz "Seat Leon" bāzes (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pazīstamais tūninga ateljē "Abt" sagatavojis "uzlādētu" jaunās paaudzes "Seat Leon" versiju, kurai uzstādīts neparasts "intelektuāls" dzinēja vadības bloks. Automobilim dots arī atbilstošs nosaukums - "Leon iS" (Intelligent Sport).

Par bāzi šim auto "Abt" izvēlējušies "Leon" ar divu litru turbo motoru ar degvielas tiešo iesmidzināšanu. Interesanti, ka dzinēja vadības bloks patstāvīgi atpazīst degvielas bākā ielietā benzīna oktāna skaitli un attiecīgi optimizē turbīnas, aizdedzes bloka un citu sistēmu darbību.

Tādējādi ar 91. markas benzīnu "Leon iS" attīsta 200 zirgspēkus un 280 Nm griezes momentu, ar 95. markas benzīnu attiecīgie rādītāji ir 220 ZS un 320 Nm, savukārt, ja bākā iepildīts 98. markas benzīns, dzinējs attīsta 240 zirgspēku jaudu un 330 Nm griezes momentu. Pēdējā gadījumā "Leon iS" paātrinājums līdz 100 km/h ir 6,5 sekundes un tā maksimālais ātrums ir 243 kilometri stundā.

Neskaitot dzinēja modernizāciju, "Abt" speciālisti "Seat Leon" īpašniekiem piedāvā arī par 35 milimetriem zemāku balstiekārtu, stilīgus 19'''' riteņu diskus, kā arī aerodinamiku uzlabojošu virsbūves elementu paketi, ieskaitot jaunus bamperus, sliekšņu uzlikas un nelielu spoileri uz aizmugurējām durvīm. Noslēgumā var atzīmēt, ka "gudro" dzinēja vadības bloku "Abt" plāno piedāvāt visiem automobiļiem, kam ir VW koncerna 2 litru FSI turbo motors.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu