"Luminor" peļņa gada otrajā ceturksnī - €17,63 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

"Luminor" banka šā gada otrajā ceturksnī nopelnījusi 17,63 miljonus eiro, kas ir divreiz vairāk, nekā šā gada pirmajā ceturksnī, liecina bankas šī gada otrā ceturkšņa finanšu pārskats.

Bankā norādīja, ka "DNB bankas" un "Nordea bankas" apvienošanās būtiski ietekmēja "Luminor" grupas finanšu rezultātus. Šā gada otrā ceturkšņa rādītāji nav tiešā

veidā salīdzināmi ar 2017.gada otrā ceturkšņa rezultātiem, jo tie ietver abu apvienoto banku rezultātus; tāpēc piedāvāts salīdzinājums ar šā gada pirmā ceturkšņa rezultātiem.

2018.gada pirmajā ceturksnī "Luminor" nopelnīja 8,96 miljonus eiro.

"Luminor" kapitāla atdeve šā gada otrajā ceturksnī sasniedza 13,22%, kas ir 6,3% pieaugums, salīdzinājumā ar šā gada pirmā ceturkšņa rezultātiem. Komisijas maksu neto ienākumi šā gada otrajā ceturksnī ir samazinājušies no 6,4 līdz sešiem miljoniem.

Kopējais klientiem izsniegto aizdevumu apmērs 2018.gada 30.jūnijā sasniedza 3,4 miljardus eiro. Korporatīvajiem klientiem izsniegto aizdevumu apmērs veidoja 44%, bet privātpersonām - 53% no kopējā "Luminor" kreditēšanas portfeļa. Bankas kreditēšanas tirgus daļa Latvijā sasniedz aptuveni 25%.

Kopējais klientu noguldījumu apmērs šā gada 30.jūnijā sasniedza 2,7 miljardus eiro. Korporatīvo klientu noguldījumu apmērs veidoja 31% no kopējā "Luminor" noguldījumu portfeļa, bet privātpersonu noguldījumu apmērs - 30%.

Aizdevumu un noguldījumu attiecība šā gada otrajā ceturksnī samazinājās līdz 125%. Mērķis ir samazināt šo attiecību, palielinot noguldījumu apjomu, īpaši - stabilo noguldījumu daļu. "Luminor" noguldījumu tirgus daļa Latvijā sasniedz aptuveni 16%.

"Luminor" vadītāja Latvijā Kerli Gabrilovica norādīja, ka, banka aizvadītajā ceturksnī bija daudznozīmīgu sasniegumu, taču visbūtiskākais, ka "Luminor" noturējusi un stiprinājusi klientu bāzi - gan aktīvo klientu skaits, gan kopējā klientu aktivitāte pieaug.

"2018.gada otrajā ceturksnī esam uzlabojuši klientu apkalpošanu un kopējo klientu pieredzi. Arvien vairāk produktu un pakalpojumu piedāvājam attālināti. Šā gada otrajā ceturksnī "Luminor" izveidoja arī jaunu "Progresīvo" ieguldījumu plānu un apvienoja divus pensiju līdzekļu pārvaldītājus, kas sekmēs klientu pensiju uzkrājumu pieaugumu, vienlaikus samazinot komisijas maksas vidēji par 15%. Tāpat "Luminor" ir izvēlēts kā viens no finanšu pakalpojumu sniedzējiem, kas ieviesīs jauno valsts atbalsta finanšu instrumentu uzņēmējiem - portfeļgarantijas - , ļaujot uzlabot ātrumu un pieejamību finansējuma saņemšanā," informēja Gabrilovica.

Tāpat "Luminor" vadītāja atzina, ka, neskatoties uz pesimisma vilni šī gada sākumā, 2018.gadā Latvijas ekonomika ir saglabājusi iepriekšējā gadā sasniegto izaugsmes tempu, pirmajā pusgadā uzrādot 4,5% izaugsmi.

"Atlikušajos šī gada mēnešos sagaidām tikai nenozīmīgu tempa palēnināšanos. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji bauda augstāku dzīves līmeni un uzņēmējdarbības aktivitāte un dažādība ir vērienīgāka kā jebkad agrāk. Vienlaikus finanšu sektoram tas nozīmē jaunas iespējas un izaicinājumus. Noguldījumu apjoms aug un mums jāspēj tas pārdomāti pārvaldīt, lai sekmētu ekonomikas un mūsu uzņēmumu izaugsmi," atzina Gabrilovica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu