Svarīgākie ar internetu saistītie notikumi Webby Awards versijā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējās interneta prēmijas Webby Awards rīkotāji 10. prēmijas gadadienas priekšvakarā publicējuši būtiskāko tīmekļa pēdējās desmitgades notikumu sarakstu.

Pēc organizētāju domām, interneta "Oskars" pienākas dotcom bumam un tam sekojošajam kraham - 1995.-2001. gads. Otrajā vietā ir ierindojies Monikas Levinskas skandāls, kuru 1998. gadā publiskoja toreiz vēl maz zināmais interneta ziņu resurss Drudge Report. Trešais būtiskākais notikums risinājās 1999. gada decembrī, kad Amazon.com dibinātājs un izpilddirektors žurnāla Time versijā tika nosaukts par gada cilvēku. Pārējie notikumi ieņēmuši šādas vietas: 4. 2004. gads: internetā ienāk lielā politika – tīmekli aktīvi izmanto aģitācijai. 5. 2001. gada 11. septembris: miljoniem amerikāņu tieši internetā meklē jaunāko informāciju par terora aktiem, sazinās ar tuviniekiem un interesējas par pasaules sabiedrības reakciju. 6. 2005. gads: "iedzīvotāji, kas pārtapuši par žurnālistiem" – miljoniem cilvēku publicē interneta fotogrāfijas un informāciju par cunami Indijas okeānā, par Londonas terora aktiem un viesuļvētru "Katrīna". 7. 2001. gada jūlijs: failu apmaiņas tīkla Napster slēgšana. 8. 2005. gada jūlijs: kompānijas AOL internetā translētais labdarības koncerts Live8. 9. 2002. gads: iepazīšanās resursu bums – piemēram, lapas Match.com auditorija gada laikā palielinājās par 175 procentiem. 10. 2003. gads: pēc jaunas slimības parādīšanās 14 valstu zinātnieki komunikācijai aktīvi izmanto internetu un mēneša laikā atklāj SARS vīrusu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu