Scania piesaka jaudīgāko kravas auto motoru (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amsterdamā notiekošajā gada nozīmīgākajā komerciālā transporta izstādē “Eiropas transporta šovs 2005”, kravas auto ražotāja Scania stenda zvaigzne ir Scania R 620 “King of the Road”, TVNET informēja Scania Latvia valdes loceklis Ervīns Arents. Automašīnā uzstādīts Scania V8 motors ar 16 litru darba tilpumu, kura jauda ir 620 zirgspēku, bet griezes moments 3000 Nm. Šādi motora parametri padara to par visjaudīgāko motoru kāds šobrīd tiek piedāvāts kravas automašīnu tirgū. Kopumā Scania šoruden piesaka visplašāko motoru paleti kompānijas vēsturē, tostarp arī pirmos Euro 5 motorus.

Eksponētajam Scania R 620 tālsatiksmes vilcējam ir Topline kabīne. Šajā kabīnē bez aprīkojuma, kas nepieciešamas komfortablai un drošai auto vadīšanai, ir viss autonomai dzīvei nepieciešamais. Kabīne aprīkota ar elektrisko virtuvi ar kafijas automātu, mikroviļņu krāsni un ledusskapi, divām guļvietām, televizoru, datoru u.c. sadzīvē nepieciešamām lietām.

Scania R 620
Pirmie Euro 5 prasībām atbilstošie motori Euro 5 standartu ieviešana obligāta kļūs tikai 2009. gadā. Taču jau šobrīd kravas auto ar Euro 5 standartiem atbilstošiem motoriem var saņemt ievērojamas ceļa nodokļu atlaides Vācijā. Pirmie Scania motori, kuri atbilst Euro 5 standartiem ir V8 motors ar 500 zirgspēku jaudu un sešcilndru rindas motors ar 420 zirgspēku jaudu, kā arī motors pilsētas autobusiem ar 270 zirgspēku jaudu.
Scania R 620
Plašākā motoru palete kompānijas vēsturē Sākot ar šo rudeni, Scania piedāvātā motoru palete ir visplašākā kompānijas vēsturē. Kopumā Scania motoru paletē ir 21 dažāds motoru variants ar iespējām izvēlieties starp Euro 3, Euro 4 vai pirmajiem Euro 5 motoriem visplašākajā jaudas diapazonā – no 230 līdz pat 620 zirgspēkiem. Kombinējot plašo motoru paleti ar Scania jauno pārnesumkārbu piedāvājumu, Scania Opticruise un Scania Retarder iespējams izveidot visoptimālāko auto komplektāciju praktiski jebkuriem kravas pārvadājumiem.
Scania R 620
Euro 5 motoriem, kā arī jaudīgajiem V8 Euro 4 motoriem Scania izmanto selektīvo izplūdes gāzu apstrādes tehnoloģiju (SCR). Ieviešot Euro 4 standartu robustajiem rindas motoriem, Scania inženieri ir apguvuši unikālu tehnoloģiju – izplūdes gāzu recirkulāciju (EGR). Tehnoloģijas unikalitāte slēpjas faktā, ka Euro 4 standartu nodrošināšanai Scania motoram nav nepieciešamas nekādas papildu piedevas. Vienkārši jāielej dīzeļdegviela un jābrauc. Būtiski, ka ieviešot EGR tehnoloģiju, Scania ir izdevies lauzt stereotipu, ka stingrākas ekoloģiskās prasības sadārdzina automašīnas ekspluatāciju. Automašīnām ar Scania Euro 4 motoriem ir būtiski samazināts kaitīgo izmešu daudzums, taču ekspluatācijā tās ir tik pat ekonomiskas kā ar Euro 3 motoriem aprīkotās.
Scania R 620

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu