Gada 10 dārgākās automašīnas (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu izdevums "Forbes" publicējis 2005.gada dārgāko automobiļu sarakstu, un tieši amerikāņu automobilis ir topa pašā augšgalā. Bez ASV šeit pārstāvētas arī Itālija, Zviedrija, Vācija, Lielbritānija un Nīderlande.

Reitingu līderis ir 555 tūkstošus ASV dolāru vērtais amerikāņu "Saleen S7 Twin Turbo", kurš Eiropā maksā gandrīz 700 tūkstošus eiro. Tas ir šā brīža automobiļu "karalis" - dārgākais auto pasaulē, raksta "Forbes".

Otrajā vietā ir itāļu "Pagani Zonda C12S 7.3 Convertible", kurš visā pasaulē nemainīgi maksā 600 tūkstošus. Savukārt trešo un ceturto vietu ieņem divi zviedru "Koenigsegg" - "CCR" un "CCS8". To cena svārstās no 520 līdz 560 tūkstošiem ASV dolāru. Jāatzīmē, ka "Koenigsegg CCR" ir ātrākais sērijveida auto pasaulē.

Piekto vietu ieņem vēl viens superautomobilis "Porsche Carrera GT". Tā cena - 485 tūkstoši dolāru. Sestajā un astotajā vietā ir divi "Maybach" limuzīni - 62 un 57. To cena svārstās no 320 tūkstošiem dolāru ASV un 460 tūkstošiem dolāru Eiropā. Jāatzīmē, ka skaitļi 57 un 62 neapzīmē dzinēja tilpumu, kā to varētu domāt, bet gan automobiļa garumu, proti, "Maybach 62" ir 6,2 metrus garš.

Septīto vietu ieņem 450 tūkstošus dolāru vērtais "Mercedes-Benz SLR McLaren".

Reitingu tabulas devītajā ailītē vietu ieņēmis britu "Rolls-Royce Phantom", kas maksā 330 tūkstošus dolāru, bet desmitais šobrīd dārgākais auto ir 325 tūkstošus dolāru vērtais holandiešu "Spyker C8 Double 12S", kuru "Forbes" nosaucis par dīvaināko auto šajā sarakstā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu