„Nē” geju un lesbiešu laulībām Satversmē – politisks triks un nekas vairāk (56)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNT ziņas

Saeima grib nodrošināties pret viendzimuma laulībām Latvijā. Ceturtdien deputāti izskatīšanai komisijās nodeva grozījumus Satversmē, kas atbalsta laulību tikai starp vīrieti un sievieti. Lai gan daļa deputātu apšauba, vai Satversme ir īstā vieta, kur šādas normas rakstāmas, neviens no politiķiem neaizstāvēja geju un lesbiešu tiesības precēties.

Pirmā partija jau pazīstama ar savu nosodošo attieksmi pret seksuālajām minoritātēm. Geju un lesbiešu gājiena dēļ partija vasarā sacēla tādu traci, ka gandrīz izjuka Rīgas domes koalīcija. Tagad tā sauktā mācītāju partija prasa Satversmei noliegt viendzimuma laulības, jo Eiropā tradicionālās ģimenes vērtības esot apdraudētas.

Inese Šlesere, Saeimas deputāte, LPP: „Jau sen starptautiskos dokumentos figurē tāds jēdziens kā ģimene tās dažādos veidos, kas būtībā netieši norāda uz viendzimuma laulībām.”

Report.: Viendzimuma laulības Saeimā ceturtdien neaizstāvēja neviens. JL tomēr izteica šaubas, vai konstitūcija ir vieta, kur šādas lietas reglamentēt.

Kārlis Šadurskis, JL Saeimas frakcijas vadītājs: „Mīļie kolēģi, kāpēc jūs nenācāt pie koalīcijas partneriem, kāpēc jūs nesaskaņojāt viedokli, bet kāpēc jūs tikai pagājušajā koalīcijas padomes sēdē uzmetāt uz galda šo projektu? Ar apmēram tādu domu – kā gribat, tā balsojat.”

Jānis Šmits, LPP Saeimas frakcijas vadītājs: „Es varētu tikai Kārlim Šadurskim pateikt - žēl, ka svētdiena ir tik tālu, es domāju, ka viņam atkal būs jāiet un jānožēlo savi publiski izteiktie meli. Lai tas paliek uz viņa sirdsapziņas, ja viņam, protams, tāda ir.”

Report.: Politoloģe Nellija Ločmele gan apšauba ierosinājuma lietderību.

Nellija Ločmele: „Tas noteikti jāvērtē kā politisks solis, jo nekādu tiesisku izmaiņu vai seku tam nav, jo Civillikums jau šobrīd skaidri un gaiši nosaka, ka viena dzimuma personu starpā laulības ir aizliegtas.”

Report.: Par Satversmes grozījumu nodošanu komisijām šodien nobalsoja 55 deputāti. Ar to gan nepietiks, lai Satversmi grozītu. Tam būs nepieciešamas divu trešdaļu jeb vismaz 67 deputātu atbalsts.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu