Mihails Hodorkovskis prognozē varas maiņu Krievijā (17)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas naftas magnāts Mihails Hodorkovskis, kurš izcieš deviņu gadu cietumsodu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, sestdien intervijā Vācijas laikrakstam "Suddeutsche Zeitung" no savas cietuma kameras Maskavā meta izaicinājumu Krievijas prezidenta Vladimira Putina varai. Rakstiskā intervijā Hodorkovskis prognozēja, ka opozīcija ar viņa atbalstu gāzīs Putinu nākamajās prezidenta vēlēšanās 2008.gadā.

Ieslodzījums nekavē viņa politisko darbību, teica bijušais Krievijas naftas kompānijas "Jukos" prezidents, kura apelāciju pret spriedumu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas tiesa sāks izskatīt 14.septembrī. "Man ir miljoniem atbalstītāju visā Krievijā, un rīt tādu būs padsmiti miljonu," viņš teica, piebilstot, ka Kremlis īsteno pats savu cinisko programmu. Hodorkovskis nesen paziņoja, ka balotēšoties vakantajai vietai parlamentā no Maskavas pilsētas Universitātes rajona. Paredzams, ka papildu vēlēšanas notiks decembrī vai 2006.gada martā. Hodorkovskis ir vienīgais Krievijas oligarhs, kas līdz šim apcietināts par krāpšanu. Valsts visbagātākā cilvēka krišanu Krievijā uzskata par Kremļa atriebību par viņa veiksmīgo biznesu un politiskajām ambīcijām. 42 gadus vecais Hodorkovskis finansēja opozīcijas partijas un centās panākt parlamenta piekrišanu privātu naftas vadu ierīkošanai Krievijā, kad 2003.gadā pret viņu sāka vērsties tiesu iestādes. Viņa naftas kompāniju "Jukos" sagrāva vēlākās prasības samaksāt miljardiem dolāru nodokļu parādu. Izredžu, ka spriedums tiks pārskatīts, faktiski nav, un Hodorkovskis un līdz ar viņu notiesātais viņa biznesa partneris Platons Ļebedevs acīmredzot tiks nosūtīti uz cietuma koloniju, kā to paredz tiesas spriedums.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu