Jūtā un Mičiganā aizliedz sūtīt mēstules nepilngadīgajiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

No 1. jūlija ASV Mičiganas un Jūtas štatos spēkā stāsies likums, kas aizliegs sūtīt mēstules (spam) tā sauktajām «bērnu adresēm». Likums aizliedz tāda veida mēstuļu sūtīšanu, kuru piedāvātie produkti vai pakalpojumi nav paredzēti nepilngadīgajiem.

Praksē tas tiks realizēts šādi: privātpersonas vai arī organizācijas (mācību iestādes), kas pārstāv vai sniedz pakalpojumus nepilgadīgajiem varēs reģistrēt vai nu konkrētas e-pasta adreses vai arī domēnus speciālā datu bāzē, kur tiks apkopotas neaizskaramās adreses.

Pirms mēstuļu izsūtīšanas paredzēta mēstuļu saņēmēju un šīs datubāzes datu salīdzināšana, lai nepilngadīgie šīs vēstules nesaņemtu.

Interneta «mārketinga» pārstāvji tādējādi nedrīkstēs sūtīt uz šīm e-pasta adresēm mēstules, kurās tiek piedāvāta tabakas izstrādājumi, alkoholiskie dzērieni, azartspēļu piedāvājumi, un protams, arī pornogrāfija.

Šī aizlieguma pārkāpumiem draud gana bargi sodi — līdz pat vairākiem gadiem cietumā.

Mičigana

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu