Reirs ierosina veidot datorapmācības atbalsta fondu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Skolu datorizācija ir pamats nākotnei,» sacīja Reirs, uzsverot, ka jaunākās paaudzes datorlietošanas prasmes ietekmēs valsts tālāko attīstību. Ar nodokļu atlaižu palīdzību valsts varētu stimulēt uzņēmumus atbalstīt fonda darbību.

Fonda veidošanas iecere ir saistīta arī ar Latvijas Izglītības informatizācijas sistēmas (LIIS) programmu, kuru paredzēts atjaunot šogad. Tā izveidošana ļautu apvienot jau pastāvošās aktivitātes, efektīvāk izmantot līdzekļus, savukārt ministrs no savas puses solīja valdības politisko atbalstu fonda darbībai.

Ministrs atzina, ka valsts budžeta līdzekļi ir ierobežoti un tādēļ nepieciešams vienoti piesaistīt privātos līdzekļus. Pagaidām fonda darbības modelis nav skaidrs, jo valstī nav pilnībā sakārtots privātās un publiskās partnerības juridiskais jautājums.

Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

Fotogalerija

Viņš aicināja valsti aktīvi piedalīties fonda veidošanā un darbībā, lai nodrošinātu tam ilgstošāku atbalstu.

Sapulces dalībnieki vienojās līdz 22. augustam izstrādāt topošā fonda struktūru un tad sapulcēties, lai spriestu par tālākajām aktivitātēm.

šeit

Uzdod savu jautājumu

LIKTA ir sabiedriska organizācija, kas pārstāv informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju (IKT) industriju. Asociācijā apvienojušās 90 organizācijas un 170 individuālie biedri. LIKTA mērķi ir veicināt IKT industrijas attīstību un eksportu, kā arī veicināt informācijas sabiedrības attīstību Latvijā.

Savukārt turpinot LIIS projektu, Valsts investīciju programmā 2006.-2010. gadam skolu datorizācijai un interneta pieslēguma nodrošināšanai, kā arī darbinieku apmācībai paredzēts atvēlēt 20 miljonus latu.

Programma paredz līdz 2010. gadam ierīkot platjoslas interneta pieslēgumu tajās 480 skolās, kur pagaidām nav interneta vai arī tiek izmantota iezvanpieeja.

Tāpat programmas realizācijas gaitā plānots atjaunot infrastruktūru, skolās nomainot 7700 novecojušos datorus. Līdz 2010. gadam iecerēts nodrošināt vienu datoru uz katriem desmit skolēniem. Sarunā ar aģentūru LETA IZM pārstāvis atzina, ka reāli mācību procesā izmantojamo datoru skaits skolās patlaban ir viens dators uz 21 skolēnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu