Dabas parkā Kārsavas novadā nākamnedēļ norisināsies nakts sēņošanas festivāls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

8.septembrī dabas parkā "Numernes valnis", kas atrodas Kārsavas novadā, noritēs nakts sēņošanas festivāls "Ejom bakuot!", informēja biedrības "Kārsavas novada jauniešu centrs "Pūga"" priekšsēdētāja vietniece Inga Zagorska.

Pasākuma rīkotāji klāstīja, ka festivāls ir vienīgais nakts nakts sēņošanas pasākums Latgalē, kas spējis pulcināt vairāk nekā 100 dabas mīļus un sēņotājus.

"Noteikumi dalībniekiem paliek nemainīgi - atrodi vēl divus sēņu pazinējus, ar ko kopā doties piedzīvojumā, paķeriet līdzi nazīšus, gaismekļus un grozus, kur salikt brango guvumu, un plkst.21 esiet klāt uz komandu reģistrāciju," aicināja Zagorska, piebilstot, ka arī apģērbs un apavi, kas piemeklēti atbilstoši laika apstākļiem, palīdzēs justies enerģiski visa festivāla gaitā.

Tradicionāli sēņotāju loms tiks vērtēts vairākās nominācijās, kurām tiks pasniegtas piemiņas balvas. Vēlāk taps arī zupa meža vidū, bet kopā ar mūziķi Arni Slobožaņinu varēs baudīt nakti pie ugunskura.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu