ES paplašināšanās svinības Londonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pulksten sešos vakarā 28. aprīlī Lielbritānijas Ārlietu ministrijā, Durbar Court zālē tiks atklāta pieņemšana par godu jaunajai, paplašinātajai Eiropai. Namatēvs šajā pieņemšanā būs Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs, atklājot ideju krustpunktus Lielbritānijā.

Latviju ideju krustpunktu ietvaros Londonā pārstāvēs: Aija Linē (LU, Biomedicīnas un pētniecības centrs, bioinformātikas un genoma pētniecība, zinātniece) – biomedicīna; Brigita Bula (arhitekte, arhitektu birojs "Arhis") – pilsētvides reģenerācija un kultūras identitāte; Vladimirs Loginovs (Parex banka, izpilddirektors) – finanšu pakalpojumi; Everita Upeniece ("Young&Rubicam/garage4x4Riga", mākslas direktore) – produktu attīstība un zīmola veidošana; Ilze Kundziņa (dizainere, studē Helsinku mākslas un dizaina universitātē) - produktu attīstība un zīmola veidošana; Mārtiņš Popelis (Latvijas Iepakojuma institūta direktors) – vides tehnoloģijas; Anna Ledskalniņa (modes dizainere Anna Led) – mode; Dagmāra Legante ("Mēmais Šovs", raidījumu prezentētāja un aktrise) – TV un izklaide; Bogdans Tarans (European Hit Radio, DJ) – TV un izklaide. Uz svinīgo pieņemšanu aicināti apmēram septiņdesmit jaunie profesionāļi no jaunās Eiropas, kuri pārstāv nozares, kurās Lielbritānija īpaši ieinteresēta veidot sadarbību. Pārējie viesi būs politiķi, žurnālisti, kā arī starptautiski pazīstamas personības, kas cēlušās no Austrumeiropas, bet sekmīgi veidojušas dzīvi un profesionālo karjeru Apvienotajā Karalistē vai citur pasaulē. To vidū ir, piemēram, literātes Astrīda Ivaska un Velta Sniķere, diriģents Andris Nelsons. Starp citiem ievērību guvušiem Baltijas valstu pārstāvjiem var nosaukt lietuviešu operdziedoni Edgaru Montvidu un igauņu komponistu Arvo Pērtu. Pasākums ilgs apmēram līdz plkst. 20.00. Pēc tam jauno dalībvalstu pārstāvji dosies vakariņās uz Tautas pils Karalisko Festivālu zāli (Peoples’ Palace, Royal Festival Hall). 29. aprīļa rītā paredzēta ekskluzīva Londonas apskate, ko organizē Lielbritānijas Padome, aplūkojot pilsētu arī no putna lidojuma – Tūkstošgades karuseļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu