Klāt īstais veģetāriešu gastronomisko izvirtību laiks!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nu jau kādu laiku saule silda tā stiprāk, bet pēc lietus viss kļuvis vēl zaļāks - dīkst zālīte un plaukst puķītes, turklāt pa vidu tam visam var atrast kādu delikatesi-nātri, piemēram, vai pieneņu lapiņas. Klāt īstais veģetāriešu gastronomisko izvirtību laiks!

Elita Drāke, sabiedrisko attiecību speciāliste:” Pirmā lieta, bērzu sulas. Tīra organismu. Dziedētie graudi, kas nav slinki- bērzu pumpuri, upeņu pumpuri, nātres, ceļmallapas.

Sabiedrisko attiecību speciāliste, kas, paradoksāli, bet strādāja Steiku Haosā Elita Drāke šopavasar nosvinēja 17 gadus, kopš kļuvusi par veģetārieti. Pirms 17 gadiem kādās ģimenes svinībās pieēdās gaļu un no tās tad arī atvadījās, viņas piemēram sekoja arī citi ģimenes locekļi: Elita pat iestājās medicīnas skolā, tāpēc viņa pilnīgi precīzi prot sabalansēt savu ēdienkarti, zaļumu ēšanā viņa konsultējusi pat pieredzējušus mediķu. Bet šis pavasaris viņai atnācis ar lielu pārsteigumu: Mans bērns lielu krenķi veica, sāka ēst gaļu. Viņš saka, ka tā ir bauda. Pārējie arī.” Viņasprāt ēdot gaļu cilvēki ir daudz agresīvāki un vairāk slimo, bet ja nav gatavs, tad arī nevajag.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes Freibergas dēls Kārlis Freibergs ir ovolaktoveģetārietis kopš astoņdesmito gadu beigām -Redzēju filmu par pigmejiem, nomedīja ziloni- viņi runāja ar viņu, glāstīja atvainojās. Būtībā pie mums tas notiek ne pārāk humānos apstākļos.

Man nemaz negribas, ja ēd graudaugus, pākšaugus, olas, tad nav problēmu.

Es neesmu sūdzējies par veselības traucējumiem.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu