Nedēļas gardumi Krējuma „Aperitīvā”

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas vakaros LNT ēterā pusstunda tiek veltīta dažādu izklaidējošu un aizraujošu notikumu apskatam, kas visi apkopoti raidījumā "Krējums... saldais". Turpmāko pusstundu ar jums kopā būšu es, Agnese Vārpiņa. Šovakar ņemšu jūs līdzi uz iztāžu zālēm, aiziesim uz svaigi restaurēto Nacionālo teātri, bet uz raidījuma beigām solu dejas ar premjeru Induli Emsi. Par to raidījuma gaitā, bet sāksim ar īsziņām rubrikā "Aperitīvs".

Ventilatorcīņas

Latvijas Nacionālajā operā sāka izrādīt Ludviga Minkusa baletu “Dons Kihots”. Baletmeistars Aivars Leimanis nepārveidotas atstājis tikai klasiskās Mariusa Petipā variācijas, pārējo baleta darbību padarījis vēl dinamiskāku un ekspresīvāku, turklāt arī laiki ir mainījušies - vide kļuvusi modernāka. Dons Kihots arī nav nekāds sagrabējušais večuks, cīnās viņš nevis ar vējdzirnavām, bet gan tavernas ventilatoru, bet Rozita nav viss ielas dejotāja, bet gan mēmā kino filmu zvaigzne. Protams, modernākā laikā arī jauni varoņi - policisti un fotogrāfi. Un, lai gan pārsteigumu jauniestudējumā daudz, tas palicis tas pats baudāmais klasiskais balets.

Rīgas siltās jaunavas

Vai zināt, ka visjaunākā iela Rīgā atrodas pilsētas senākajā daļā – Vecrīgā? Ieliņai, kas izveidojusies starp jaunuzcelto Rātsnamu un tā piebūvi, arī dots atbilstošs nosaukums – Jaunavu iela. Turklāt šī pavisam noteikti ir vienīgā Rīgas iela ar centrālapkuri, kurā nekad nelīs lietus un bruģis nebūs slidens. Par seno vēsturi šajā ielā liecina būvdarbu laikā izraktais vairākus tūkstošus gadu vecais ozols, kurš pieredzējis pat faraonu laikus, bet vēsturiskās Jaunavu ielas tirgotāju tradīcijas turpina porcelāna un dzintara salons, puķu veikals un frizētava.

Varbūt beidzot pamanīs?

Tibetas dalailamas draugs, cilvēktiesību aizstāvis un aktieris Ričards Gīrs pagājušajā nedēļā Ņujorkā ticies ar trim tibetiešiem, kas pieteikuši beztermiņa badastreiku, pieprasot, lai Apvienotās Nācijas atsāk debates par cilvēktiesību situāciju Tibetā. Streikotāji pie ANO ēkas sēž jau divpadsmito dienu. Ričards Gīrs ir viens no skaļākajiem Tibetas neatkarības atbalstītājiem slavenību vidū, un arī blakus streikotājiem sarīkotajā preses konferencē viņš atkārtoti izteica sarūgtinājumu par to, ka ANO rezolūcijas līdz šim nav devušas nekādus rezultātus.

Mežģīnes nogalina

Dženetas Džeksones triks ar kailo krūti prasījis kārtējo upuri. Šķiet, kāds virs Amerikas nemitīgi izsmidzina puritānisma serumu. Seksīgās apakšveļas ražotājkompānijai "Victoria’s Secret" turpmāk būšot jāatsakās no augstus televīzijas reitingus iekarojušās modes skates, jo telekompānijas pieprasa deseksualizēt šova saturu. Interesanti, vai Amerikā uz veļas reklāmu nākotnē attieksies tādi paši ierobežojumi un brīdinoši uzraksti kā uz alkohola un tabakas izstrādājumiem?

Pola karstā vasara

Eksbītls Pols Makartnijs šo vasaru pavadīs Eiropā. Tomēr ne jau atvaļinājumā pie jūras gozējoties. 59 gadus vecais mūziķis beidzot piekritis piedalīties leģendārajā Glastonberijas mūzikas festivālā Lielbritānijā. Taču, lai pienācīgi iesildītos pirms nozīmīgās uzstāšanās, Makartnijs apciemos vairākas līdz šim viņa koncertu maršrutos neiekļautas valstis. Makartnija vasaras tūre ar vecajiem hitiem un dažām jaunām dziesmām sāksies 25.maijā. Viņš paredzējis piestāt mums gandrīz tepat kaimiņos - Oslo, Helsinkos un Sanktpēterburgā. Starp citu, biļetes uz Helsinku koncertu maksā no 50 latiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu