Apvienotā Karaliste nostiprina radošas partnerattiecības ar Latviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Š.g. 20. aprīlī ar atklāšanas svinībām savu darbību Latvijā sāk programma "Ideju krustpunkti – Crossroads For Ideas". Programmu no aprīļa līdz novembrim Lielbritānijas valdības vārdā organizē Lielbritānijas vēstniecības un Lielbritānijas Padomes pārstāvniecības jaunajās ES dalībvalstīs ar mērķi svinēt to pievienošanos Eiropas Savienībai.

Ideju krustpunktu mērķis ir parādīt, īpaši jaunatnes auditorijai, Lielbritāniju kā atvērtu un radošu sabiedrību, kā arī veidot un nostiprināt partnerattiecības ar jaunajām dalībvalstīm abpusēji auglīgai sadarbībai. Ideju krustpunktu ietvaros paredzēti arī septiņi semināri, kas šā pusgada laikā norisināsies Apvienotajā Karalistē. Katrs no tiem notiks jomā, kur Lielbritānijai ir izcili sasniegumi: finanšu pakalpojumi; produktu attīstība un zīmola veidošana; vides tehnoloģijas; bioloģijas zinātnes; mode; TV un izklaide; vides tehnoloģijas. No katras jaunās ES dalībvalsts šo nozaru semināros ir aicināti piedalīties astoņi jauni profesionāļi ar atzītu reputāciju. Jaunos profesionāļus no vairāku kandidātu vidus izvēlējās Lielbritānijas vēstniecība sadarbībā ar profesionālām organizācijām. Latvijas pārstāvētā jauno un talantīgo profesionāļu grupa – deviņi cilvēki - ne tikai strādās ar labākajiem savas nozares pārstāvjiem Lielbritānijā, bet arī veidos jaunas sadarbības iespējas un kontaktus. Ideju krustpunktu atklāšanas svinības Rīgā notiks 20. aprīlī, klātesot Apvienotās Karalistes Ārlietu ministram Džekam Strovam, vēstniekam Endrjū Tesorjēram, pazīstamiem Latvijas sabiedrības un mediju pārstāvjiem un Londonā š.g. 28.aprīlī, klātesot īpašiem viesiem – britu un jauno ES dalībvalstu pārstāvjiem, prominencēm un Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram, Latviju pārstāvēs šādi jaunie profesionāļi: Aija Linē (LU, Biomedicīnas un pētniecības centrs, bioinformātikas un genoma pētniecība, zinātniece) – biomedicīna Brigita Bula (arhitekte, arhitektu birojs "Arhis") – pilsētvides reģenerācija un kultūras identitāte Vladimirs Loginovs ("Parex banka", izpilddirektors) – finanšu pakalpojumi Everita Upeniece ("Young&Rubicam/garage4x4Riga", mākslas direktore) – produktu attīstība un zīmola veidošana Ilze Kundziņa (dizainere, studē Helsinku mākslas un dizaina universitātē) - produktu attīstība un zīmola veidošana Mārtiņš Popelis (Latvijas Iepakojuma institūta direktors) – vides tehnoloģijas Anna Ledskalniņa (modes dizainere "Anna Led") – mode Dagmāra Legante, ("Mēmais Šovs", raidījumu prezentētāja un aktrise) – TV un izklaide Bogdans Tarans ("European Hit Radio", DJ) – TV un izklaide. Informācija par programmu - www.crossroadsforideas.com. Atklāšanas svinības notiks 20. aprīlī, jaunatklātajās Lielbritānijas Padomes telpās Rīgā, Blaumaņa ielā 5a.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu