Ārpus biržas īpašniekus maina 11,5% "Latvijas gāzes" akciju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien ārpus Rīgas Fondu biržas piecos darījumos īpašniekus mainījušas 4 602 209 Latvijas dabasgāzes apgādes kompānijas "Latvijas gāze" (LG) akcijas, kas ir 11,5% no kompānijas kopējā akciju kapitāla, aģentūra BNS uzzināja biržā.

Darījumu kopējā summa norādīta 25 312 415 lati, tādējādi vienas akcijas vērtība tajos bijusi 5,5 lati. Pagaidām aģentūrai BNS nav izdevies uzzināt, kas pārdevis un kas iegādājies minētās LG akcijas. Viens no iespējamiem LG akciju pārdevējiem varētu būt "Itera Latvija", kuras vadītājs Juris Savickis šogad pavasarī atzina, ka Krievijas "Gazprom" izteicis piedāvājumu "Itera Latvija" iegādāties no tās 9% LG akciju. Viņš toreiz teica, ka "Itera Latvija" ir gatava pārdot LG 9% akciju, taču viss atkarīgs no piedāvātās cenas. Vēl novembrī starptautiskās kompāniju grupas "Itera" prezidents Igors Makarovs pavēstīja, ka "Itera" tuvākajā laikā pabeigs "Latvijas gāzes" 9% akciju pārdošanu Krievijas koncernam "Gazprom". Savukārt pagājušajā nedēļā Savickis atzina, ka darījums ar "Gazprom", visticamāk, varētu notikt tikai nākamgad. Tāpat iespējams, ka Vācijas "E.ON Energie" sev piederošās LG akcijas nodevusi citam Vācijas akcionāram "Ruhrgas" saistībā ar abu Vācijas kompāniju apvienošanos, kompānijai "E.ON Energie" pārņemot Vācijas gāzes koncernu "Ruhrgas". "Itera Latvija" kopumā pieder 25% LG akciju, Krievijas "Gazprom" pieder 25% LG akciju, bet Vācijas "Ruhrgas" un "E.ON Energie" pieder attiecīgi 28,66% un 18,06%. LG kopējais akciju skaits ir 39,9 miljoni, no tām publiskā apgrozībā ir 25 326 020 akciju. LG akcijas kotē Rīgas Fondu biržas oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu