Par BTB galveno akcionāru gatavojas kļūt krievu miljonārs Boiko

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

AS "Baltijas Tranzītu banka" (BTB) akciju kontrolpaketi plāno iegādāties Krievijā pazīstams uzņēmējs, multimiljonārs Oļegs Boiko - viņš kontrolēs banku ar SIA "Finstar Baltic Investments" (FBI) starpniecību, informēja BTB Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāva Boiko iegūt būtisku līdzdalību BTB ar FBI starpniecību. Informācija par FBI veiktā BTB akciju pirkuma darījuma noteikumiem ir pilnīgi konfidenciāla un puses ir pieņēmušas lēmumu to neizpaust, teikts bankas vadības paziņojumā. "Piebildīsim vien to, ka summa, par kādu “Finstar Baltic Investments” plāno iegādāties BTB akcijas, būtiski pārsniedz to nominālvērtību, kas liecina par augstu bankas investīciju pievilcīgumu. To apstiprina arī bankas darbības rezultāti. BTB šodien ir dinamiskā attīstībā esoša universāla banka, kam ir plašs filiāļu un norēķinu grupu tīkls visā Latvijā. Bankas peļņa deviņos mēnešos ir 1,449 miljoni. Ar ievērojamu apsteidzi tiek pildīts gada budžets. Tuvākajos BTB plānos ietilpst tās starptautiskā kredītreitinga saņemšana," norādījis BTB prezidents Edgars Dubra. Viņš skaidro, ka pēc darījuma noslēgšanas BTB turpinās darbu kā Latvijas finanšu iestāde. Pazīstamā uzņēmēja Boiko dalība BTB kapitālā, viņaprāt, rada iespējas šīs finanšu iestādes kapitāla bāzes būtiskai paplašināšanai, kas ļaus BTB sākt jaunu savas attīstības posmu. Boiko kā savu darba vietu FKTK norādījis "EvrazHolding" valdes priekšsēdētāja amatu. Holdings kontrolē daļu Sibīrijas metalurģijas kombinātu. Krievijā šis uzņēmējs kļuva plaši pazīstams kā koncerna "Olbi" īpašnieks. Koncerns stipri cieta Krievijas finanšu un ekonomikas krīzē 1998.gadā. Tā aktīvi 1995.gadā tika lēsti ap 1,5 miljardiem ASV dolāru (0,82 miljardi latu). Kā ziņots, līdz šim BTB akcionāri ar būtisku līdzdalību jeb virs 10% pamatkapitāla bijuši Šveicē reģistrētā "Korowo Invest AG" - 22,6% akciju un Kaimanu salās reģistrētās "United Gulf Investments, Ltd" - 22,4% un "Development Capital Corpartion Latvia" - 20% akciju. FKTK nav atļāvusi "Korowo Invest AG", "Kristy AG" un "Twovas AG" izmantot tām piederošo 60 842 akciju jeb 35,36% BTB pamatkapitāla balsstiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu