Apdrošināšanas sabiedrības "Latva" nosaukumu maina uz "Balta Dzīvība"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apdrošinātāju grupā "Balta" ietilpstošā dzīvības apdrošināšanas sabiedrība "Latva" mainīs nosaukumu un turpmāk sauksies "Balta Dzīvība", trešdien nolēma apdrošināšanas kompānijas akcionāri.

"Latvas" akcionāri nosaukumu nolēma manīt, lai paaugstinātu kompānijas preču zīmes vērtību, kā arī palielinātu tās atpazīstamību. "Latva" ir trešā lielākā dzīvības apdrošināšanas sabiedrība Latvijā pēc šā gada deviņos mēnešos parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma. Bruto apdrošināšanas prēmijās kompānija deviņos mēnešos parakstīja 781,7 tūkstošus latu - par 22% mazāk nekā pirms gada, bet atlīdzībās izmaksāja 300 tūkstošus latu - par 35% mazāk. "Latva" tika izveidota 1991.gada 5.jūlijā un mantoja visas padomju "Gosstrah" Latvijas nodaļas saistības un pārņēma apdrošināšanas portfeli. Tā ir vecākā apdrošināšanas sabiedrība atjaunotajā Latvijā. Kad 1993.gadā tika pieņemts apdrošināšanas likums, kurš aizliedza vienai sabiedrībai nodarboties ar dzīvības un risku apdrošināšanu vienlaikus, "Latvas" risku apdrošināšanas portfeļa daļa tika nodota apdrošināšanas sabiedrībai "Balta" un "Latva" kļuva tikai par dzīvības apdrošināšanas sabiedrību. 1997.gadā "Latva" no valsts uzņēmuma pārtapa par privātu kompāniju. Privatizācijas aģentūras rīkotajā izsolē 38,5% "Latvas" valsts akciju iegādājās "Balta", kļūstot par "Latvas" stratēģisko investoru. Šobrīd "Baltai" pieder 95% "Latvas" akciju un dzīvības apdrošināšanas sabiedrība ietilpst apdrošinātāju grupā "Balta". "Baltas" lielākais akcionārs ir Dānijas apdrošināšanas kompānija "Codan".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu