Segliņš: Premjeram vajadzētu pārskatīt LC rindas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pirmstiesas uzraudzību krimināllietā par TP nomelnošanu uzdevis veikt Ģenerālprokuratūras sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai, ņemot vērā krimināllietas nozīmīgumu, arī plašo sabiedrisko rezonansi. LC vēl aizvien uzskata, ka pret partiju ir vērsta provokācija, bet jau bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, izplatot operatīvo informāciju, apgalvo, ka ir gūtas tiešas liecības, kas apliecina, ka ar TP nomelnošanu nodarbojušies tieši LC biedri.

Otrdienas rītā Iekšlietu ministrijā jau nomainīta plāksnīte, kur bija Mareka Segliņa vārds, tagad ir tikai plāksnīte ar vārdu “ministrs”. 1.oktobrī viss turpinājās. LC un TP viens pret otru sniedza dažādus paziņojumus. Vispirms LC Rīgas nodaļas koordinatore stāstīja, kā vakar risinājušies notikumi LC birojā: kad viņa tur ieradusies, policisti viņu pieveduši pie automašīnas, lai paskaidrotu, vai tur esošie materiāli ir domāti LC.

Binnija Ārberga, “Latvijas ceļa” Rīgas nodaļas koordinatore: “Kastēs stāvēja kaut kādi materiāli, uz kuriem uzmetot skatienu, bija skaidrs, ka tie ir TP. Es atbildēju “nē” un pateicu, ka mēs esam no LC. Viņi teica “jā, paldies”.”

Report.: Vēlāk viņa aizvesta uz policiju, kur gaitenī likts gaidīt vismaz četras stundas, tad pratināta un pēc sešām stundām atbrīvota. Valsts policija paziņoja, ka krimināllietas ietvaros par TP nomelnošanu Ārbergas dzīvesvietā veikta kratīšana un ir atrasti lietiskie pierādījumi. Taču Ārberga paziņoja, ka tie ir meli, arī kratīšanas protokolā norādīts, ka nekas nav atrasts. Policija gan vēlāk precizēja, ka iespējamie lietiskie pierādījumi atrasti un atsavināti vienā no daudzajām vakar policijas veiktajām kratīšanām. Arī šīs pretrunas ir viens no iemesliem, kāpēc LC turpina uzskatīt, ka pret viņiem ir vērsta provokācija, kurā iesaistītas valsts iekšlietu struktūras.

Ivars Godmanis, LC priekšsēdētāja vietnieks: “Ja kaut vai ar vienu milimetru pieļaujam, ka bez mūsu partijas vadības ziņas vai pat ar partijas vadības ziņu, un abas šīs lietas ir krimināli sodāmas, pieņemam domu, ka LC ir iesaistījies šādās operācijās, tad LC birojs ir pēdējā vieta uz zemeslodes, kur šos materiālus nogādāt ar LC ziņu.”

Report.: Godmanis arī norāda, ka informācija izplatīta laikā, kad vēlēšanu atmosfēra ir nokaitēta un līdz vēlēšanām palikušas tikai dažas dienas.

Ivars Godmanis: “Visas šīs rīcības ir ar mērķi paralizēt mūsu partiju priekšvēlēšanu periodā.”

Report.: Mareks Segliņš otrdien paziņoja, ka lapiņas, uz kurām apgalvojuma formā ir rakstīts, ka TP biedru komanda ir zagļu banda, noteikti ir LC veidotas.

Mareks Segliņš: “Mēs esam ieguvuši tiešas liecības no tipogrāfijas direktora par to, ka šos materiālus drukāt par TP, šīs TP nomelnojošās lapiņas ir pasūtījis LC Rīgas nodaļas izpilddirektors Straupe, ka tieši viņš ir bijis tas cilvēks, kas ir nesis disketes, kas ir devis pasūtījumu un arī runājis par apmaksu.”

Report.: Segliņš skaidro, ka tas ir bezprecedenta gadījums, kad premjers vistiešākajā veidā iejaucies krimināllietas izmeklēšanā un viņš no amata atstādināts, jo atklāti fakti, kas diskreditē LC.

Mareks Segliņš: “LC un premjers tā vietā, lai visādi tur bļaustītos, labāk varētu noskaidrot, kurš no viņu partijas biedriem ir visas šīs neģēlības organizators un autors. Es domāju, ka premjeram vajadzētu nodarboties vairāk ar savas partijas rindu pārskatīšanu.”

Report.: Segliņš neatbildēja uz žurnālistu jautājumiem, vai ir vēl kādi citi pierādījumi LC vainai un kāpēc policisti nevarēja pagaidīt minūti, lai redzētu, vai TP apmelojošās lapiņas tiek ienestas LC birojā, jo tad būtu iespējas vainīgos pieķert pie rokas.

Segliņš otrdien izdarīja to, ko policija parasti neatļaujas darīt, lai netorpedētu izmeklēšanu. Segliņš izplatīja operatīvo informāciju ar visiem liecinieku vārdiem un viņu sniegtajām liecībām šajā krimināllietā un par turpmākajām izmeklēšanas darbībām. Šajā izziņā tomēr var redzēt, ka pret LC ir netieši pierādījumi, kas balstīti uz viena cilvēka liecībām un tipogrāfijas direktora teikto. LC pārstāvis Straupe visu noliedz, tātad viens saka vienu, otrs ko citu, tādēļ skaidrības vēl nav. Bet, lai gan Segliņš ir atbrīvots no amata, viņš vismaz uz preses konferenci otrdien ieradās ar dienesta automašīnu un apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu