Austrālija nevēlas džedaiju mācību reģistrēt kā reliģiju .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 70 000 kinofilmu "Star Wars" ("Zvaigžņu kari") fanu nostādījuši muļķīgā stāvoklī Austrālijas statistikas biroju, pagājušā gada tautas skaitīšanā kā savu reliģiju minot džedaiju bruņinieku mācību, ziņo interneta medijs "Ananova".

Statistikas birojs informēja, ka 0,37 procenti iedzīvotāju uz jautājumu par viņu reliģisko piederību atbildējuši, ka tā ir džedaiju bruņinieku mācība. Džordža Lukasa radītajās "Star Wars" sērijas filmās džedaiji ir sens bruņinieku ordenis, kuru spējas nāk no iekšējā spēka un kuri gadsimtiem ilgi ir aizstāvējuši taisnīgumu un mieru galaktikā. Pagājušā gada sākumā "Star Wars" fani cits citam pārsūtīja e-pasta vēstuli, kurā apgalvots, ka valdība varētu būt spiesta atzīt džedaiju bruņinieku mācību kā oficiālu reliģiju, ja vismaz 10 000 cilvēku tautas skaitīšanā to nosauks kā savu reliģiju. Uzzinot par šādu kampaņu, statistikas birojs paziņoja, ka iedzīvotājiem tiks uzlikts sods aptuveni 1000 Austrālijas dolāru (331 lats) apmērā, ja viņi tautas skaitīšanā sniegs nepatiesu informāciju. Tomēr Statistikas biroja paziņojumā nav minēts, vai tas mēģinās sodīt džedaiju bruņinieku skolas "sekotājus", kaut arī uzsvērts, ka Austrālijas sabiedrībai tik un tā nāksies samaksāt sodu par skaitīšanas anketā sarakstītām muļķībām. "Par nepatiesu informāciju maksās šo pakalpojumu pašreizējie un potenciālie lietotāji. Ja, piemēram, kādas reliģiskas piederības pārstāvji nesniedz pareizu informāciju, var netikt uzbūvētas konkrētas celtnes, kas citādi būtu uzceltas," norādīja birojs. Statistikas birojs tomēr džedaiju bruņinieku mācības "sekotājus" ir reģistrējis kā "nenoteiktas" reliģijas piekritējus. Statistikas biroja paziņojumā teikts, ka reliģijas atzīšanai "ir nepieciešams daudz vairāk nekā tikai tautas skaitīšanā saņemto atbilžu skaits".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu