"Sonera" un "Turkcell" palielina daļas Nīderlandes "Fintur Holdings"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijas kompānija "Sonera", kas ir arī "Lattelekom" līdzīpašnieks, un Turcijas uzņēmums "Turkcell" pabeiguši darījumu par savu daļu palielināšanu Nīderlandes holdingā "Fintur Holdings B.V.", kam pieder vairāku mobilo sakaru operatoru aktīvi NVS valstīs.

Somijas kompānijas paziņojumā presei teikts, ka "Sonera" un "Turkcell" iegādājušās 39,69% "Fintur" akciju no "Cukurova Group". Rezultātā "Sonera" daļa "Fintur" palielinājusies no 35,31% līdz 58,55% akciju, bet "Turkcell" daļa - no 25% līdz 41,45%. "Sonera" izmaksāja "Cukurova Group" 115 miljonus dolāru. Turklāt atbilstoši darījuma noteikumiem "Fintur" nodeva visu savu mediju un augsto tehnoloģiju biznesu "Cukurova Group". "Fintur Holdings B.V." pieder 51,3% "Azercell Telecom B.M." (Azerbaidžāna) akciju, 83,2% "Geocell LLC" (Gruzija) akciju, 51% "GSM Kazakhstan LLP" akciju un 77% "Moldcell S.A." (Moldova) akciju. Šiem četriem mobilo sakaru operatoriem šā gada jūnija beigās bija aptuveni 1,4 miljoni abonentu, un tas ir par 22 procentiem vairāk nekā gada sākumā. Azerbaidžānā, Gruzijā, Moldovā un Kazahstānā kopumā ir 31 miljons iedzīvotāju. Minētās četras kompanijas nosedz teritoriju, kurā dzīvo aptuveni 22 miljoni cilvēku. Mobilo sakaru izplatības līmenis šajās valstīs svārstās no četriem līdz astoņiem procentiem, bet "Fintur" meitas sabiedrību daļa - no 40% līdz 80%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu