Atrasts starptautiski meklētais terorists Abu Nidals .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visā pasaulē meklētais terorists Abu Nidals ir atrasts miris savā dzīvoklī Irākas galvaspilsētā Bagdādē, pirmdien apgalvo Ramallahā iznākošā palestīniešu avīze "Al Ayyam". Kustības "Fatah" Revolucionārās padomes vadītājs bija 65 gadus vecs, un acīmredzot viņš izdarījis pašnāvību nošaujoties.

Arī Katarā bāzētais telekanāls "El Jaseera", atsaucoties uz "labi informētiem palestīniešu avotiem", ziņo par Abu Nidala, īstajā vārdā Sabri al Bana, nāvi. Telekanāls tomēr neizslēdz viņa noslepkavošanu. "Al Ayyam" raksta, ka teroristu līderis atrasts miris pirms trim dienām. Oficiāla apstiprinājuma no palestīniešu vai irākiešu amatpersonām pagaidām nav. Abu Nidala dibinātā "Fatah" 1974.gadā atšķēlās no Jasira Arafata Palestīniešu atbrīvošanas organizācijas (PAO), jo PAO tam likās pārāk "mērena". "Fatah" ir vainojama daudzos terora aktos. Zināms, ka Abu Nidals tika aizturēts 1998.gadā Ēģiptē un pēc tam turēts kādā slepenā vietā. ASV eksperti uzskata, ka Irākā viņš dzīvoja kopš 1999.gada un baudīja valsts prezidenta Sadama Huseina aizsardzību. Pagājušā gada decembrī Jordānijas drošības tiesa Abu Nidalam aizmuguriski piesprieda nāvessodu par Jordānijas diplomāta slepkavības Beirūtā izplānošanu pirms septiņiem gadiem. Abu Nidalu uzskata par visnežēlīgāko no visiem palestīniešu kaujinieku komandieriem, un viņa grupa veikusi terora aktus aptuveni 20 valstīs pret rietumvalstu objektiem, kā arī pret mērenajiem palestīniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu