“Penthouse” draud finansu krahs (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā raksta “The New York Times” izdevēju aizraušanās ar publicēšanu internetā ir bijis galvenais iemesls, kādēļ žurnālam “Penthouse” draud finansu krahs. Turklāt kādēļ gan šķirstīt žurnāla lappuses, ja erotiskas bildītes viena klikšķa attālumā ir pieejamas internetā un lielākoties bez maksas.

Kad žurnāla saturs kļuva pieejams interneta lietotājiem, krasi kritās “Penthouse” tirāža. Iepriekš tā bija 5 miljoni žurnāla eksemplāru mēnesī, taču tagad tā ir tikai 650 tūsktoši. Turklāt “Penthouse” izdošana tā veidotājam pērn radīja 10 miljonu ASV dolāru lielus zaudējumus. 2000.gadā peļņa bija 5,5 miljoni. “Penthouse” veidotājam Bobam Gučione piederošā žurnāla īpašnieka “General Media” kopējie parādi ir 52 miljoni dolāru. Turklāt “General Media” šogad jāsamaksā procenti 13 miljonu apjomā. Ja kompānija nespēs to izdarīt, banka “Bank of New York” var pārņemt kontroli pār žurnālu. Gučione atzīst, ka “nākotne pārceļojusi uz elektroniskajiem medijiem”. Viens no iemesliem, kādēļ “Penthouse” draud iznīkšana, ir fakts, ka Gučione agrāk ir pieļāvis būtiskas kļūdas, piemēram, neveiksmīgi mēģinājis izdot plašākai publikai domātus žurnālus “Omni” un “Longevity”. Viņš savus līdzekļus neveiksmīgi iesaistījis arī mazu, portatīvu kodolreaktoru izstrādē, 200 miljonu dolāru vērta kazino būvniecībā un citos projektos. “Šādas kļūdas var būt postošas,” sacīja žurnāla “Hustler” izdevējs Larijs Flints. “Manas veiksmes noslēpums ir tas, ka es neiesaistījos tur, kur neko nesaprotu,” sacīja Flints. “Penthouse” tika radīts pirms 37 gadiem Londonā kā galvenais Hjū Hefnera žurnāla “Playboy” kokurents.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu