"Itera" paziņo par plānu piedalīties Lietuvas gāzes kompānijas privatizācijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās kompāniju grupas "Itera" prezidents Igors Makarovs piektdien tikšanās laikā ar Lietuvas premjerministru Aļģirdu Brazausku paziņoja par korporācijas vēlmi piedalīties gāzes kompānijas "Lietuvos dujos" privatizācijā.

Par to Makarovs informēja žurnālistus pēc tikšanās ar premjeru. Pēc viņa vārdiem, "Itera" plāno kļūt par "Lietuvos dujos" 25 procentu akciju īpašnieku un var piedāvāt Lietuvai gāzes piegādes "uz desmitiem gadu ilgu periodu". Grupas meitas uzņēmuma "Itera Lietuva" direktors Žigmants Mackevičs sacīja, ka piegāžu līgumu varētu noslēgt uz 35 gadiem. Savukārt Brazausks teica žurnālistiem, ka "Itera" vadītājs ticis informēts par Lietuvas valdības plāniem pārdot rietumu investoram 34 procentus akciju, 25 procentus akciju - gāzes piegādātajam no Krievijas. Brazausks izteica vēlmi, lai "Itera" piedalītos privatizācijā, jo, pēc viņa vārdiem, tā "ir perspektīva kompānija", turklāt "privatizācijā ir vēlama konkurence". Iepriekš par nodomu piedalīties "Lietuvos dujos" privatizācijā paziņoja "Gazprom", kā arī "Ruhrgas" un "Gaz de France". Pašlaik valstij pieder 92,36 procenti "Lietuvos dujos" akciju. 45 procenti "Itera Lietuva" akciju pieder "Itera" un 55 procenti - Rietumlietuvas rūpniecības un finansu korporācijai. "Itera Lietuva" piegādā aptuveni 20 procentus Lietuvā patērējamās dabasgāzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu