Jaunie "Balzama" īpašnieki sola dividendes (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

A/s "Latvijas balzams" (LB) jaunie akciju īpašnieki "S.P.I." plāno maksāt dividendes, jo kompānijai ir ļoti svarīga laba reputācija pasaules tirgū. To žurnālistiem sacīja jaunievēlētais LB padomes loceklis Aleksejs Olijniks, kurš pārstāv "S.P.I.". Viņš pauda, ka visā pasaulē pelnošos uzņēmumos ir pieņemts maksāt akcionāriem dividendes un "S.P.I." pieturēsies pie standartiem, kas ir "civilizētā" pasaulē.

Olijniks atzina, ka "S.P.I.", kurai pieder pasaulē populāras degvīna preču zīmes "Stoļičnaja" un "Moskovskaja", kas tiek izplatītas vairāk nekā 70 pasaules valstīs, ir ļoti svarīga laba reputācija, lai veiksmīgi strādātu ar ārvalstu partneriem. Kopš 1996.gada LB dividendes maksājis tikai 1999.gadā, kad par vienu akciju tās īpašnieks varēja saņemt 0,015 latus. Savukārt kompānijas peļņa ar katru gadu ir palielinājusies - 1999.gadā LB koncerns stradāja ar 1 108 772 latu peļņu, bet jau pagājušajā gadā tā bija 1 340 581 lats. Savukārt šogad LB koncerns plāno strādāt ar 1,386 miljonu latu peļņu. Olijniks sacīja, ka netiek plānots pārveidot LB slēgtā akciju sabiedrībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu