"Itera Group" interesējas par Lietuvas enerģētikas sektoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais gāzes ražošanas un realizācijas uzņēmums "Itera", kas gatavojas piedalīties Lietuvas gāzes uzņēmuma "Lietuvos Dujos" privatizācijā, gribētu piedalīties vietējo elektrostaciju privatizācijā un rekonstrukcijā, ziņo Lietuvas presē.

"Mūsuprāt, Lietuvas tirgū ir labas perspektīvas. Ņemot vērā, ka dabasgāze ir ekoloģiski tīrākais degvielas veids, gāzes patēriņš Lietuvā un citās Eiropas valstīs nākotnē, domājams, palielināsies," atsaucoties uz "Itera" prezidenta Igora Makarova teikto, informē laikraksts "Lietuvos Rytas". Pēc viņa teiktā, plānotā Ignalinas atomelektrostacijas pirmā reaktora slēgšana līdz 2005.gadam arī veicinās dabasgāzes pieprasījuma palielināšanos, jo valstij būs nepieciešams attīstīt alternatīvus enerģijas avotus. "Mēs sekojam, kā uzņēmums "Lietuvos Dujos" tiek sagatavots privatizācijai, un plānojam piedalīties izsolē," sacīja Makarovs. "Esam gatavi izskatīt arī citus piedāvājumus, ja vien tie saistīti ar enerģētikas sektoru vai "paralēlām" jomām, kurās izmanto "Itera" gāzi," piebilda Makarovs. "Patlaban mūs interesē elektroenerģijas ražošana Lietuvā. Arī tā ir ļoti interesanta joma, kurā iespējamas labas perspektīvas, lai gan tajā nepieciešamas lielas investīcijas rekonstrukcijai," viņš teica. Atbilstoši "Lietuvos Rytas" sniegtajām ziņām, "Itera" vēlētos rekonstruēt Lietuvas spēkstacijas, lai elektroenerģiju tajās varētu ražot, izmantojot gāzi, un iegūto elektroenerģiju pārdot Lietuvā un citās valstīs. Makarovs sacīja, ka "Itera" un "Achema" patlaban plāno iespējas atsākt amonija ražošanu Lietuvas ķīmiskajā kompleksā. Pašreiz notiek arī "Itera" grupas filiāles "Itera Lithuania" sarunas ar Baltkrievijas pārstāvjiem par Baltkrievijas kālija eksporta novirzīšanu no Ventspils ostas Latvijā uz Klaipēdas ostu Lietuvā, ziņo laikrakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu