EK apstiprina "Apple" ieceri iegādāties dziesmu atpazīšanas aplikāciju "Shazam"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FILE PHOTO: Illustration photo of the Shazam application on a mobile phone December 12, 2017.    REUTERS/Thomas White/File Photo
FILE PHOTO: Illustration photo of the Shazam application on a mobile phone December 12, 2017. REUTERS/Thomas White/File Photo Foto: THOMAS WHITE/REUTERS

Eiropas Komisija (EK) ceturtdien apstiprināja ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Apple Inc." ieceri iegādāties populāro dziesmu atpazīšanas aplikāciju "Shazam", norādot, ka šis darījums nemazinās izvēles iespējas mūzikas straumēšanas klientiem.

"Pēc rūpīgas "Shazam" lietotāju un mūzikas datu analīzes mēs konstatējām, ka "Apple" īstenota šīs aplikācijas iegāde nesamazinās konkurenci digitālās mūzikas straumēšanas tirgū," norāda Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

EK paziņojumā teikts, ka "Apple" un "Shazam" galvenokārt piedāvā papildinošus pakalpojumus un savā starpā nekonkurē.

Izmeklēšanu saistībā ar "Apple" un "Shazam" iecerēto darījumu komisija sāka februārī, ņemot vērā bažas par šā darījuma iespējamo ietekmi uz konkurenci.

EK īstenoja pārbaudi pēc ES dalībvalstu Austrijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Zviedrijas, kā arī blokā neietilpstošo valstu Norvēģijas un Islandes prasības.

"Apple" pērn decembrī pavēstīja, ka iegādāsies "Shazam", tādējādi saasinot cīņu straumēšanas pakalpojumu tirgū.

Darījuma summa tiek lēsta 400 miljonu dolāru apmērā.

Jau kopš 1999.gada, kad "Shazam" tika izveidots, šī aplikācija palīdzējusi cilvēkiem noteikt dziesmas, izmantojot savu telefonu mikrofonus.

"Shazam" pērn pavēstīja, ka viedtelefonos aplikācija sasniegusi vienu miljardu lejupielāžu.

Taču vien nesen uzņēmums sācis gūt peļņu, aplikācijā ieviešot reklāmas un sadarbojoties ar citām kompānijām, tostarp "Spotify" un "Apple".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu