Lužkovs mēģinājis panākt tautiešu lietu komitejas izveidošanu Krievijas valdībā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs pagājušajā gadā mēģinājis panākt, lai Krievijas prezidents un valdība nolemtu izveidot valdības komiteju ārzemēs dzīvojošo tautiešu jautājumos.

Par to preses konferencē piektdien Maskavā paziņoja Lužkova padomnieks un NVS valstu institūta direktors Konstantīns Zatuļins. Pēc viņa teiktā, pagājušā gada jūlijā Lužkovs nosūtījis Putinam vēstuli, kurā bija ierosināts izveidot īpašu valdības institūciju - Valsts komiteju ārzemēs dzīvojošo tautiešu lietās. Lužkovs, atsaucoties uz pašu ārzemēs dzīvojošo krievvalodīgo paustajām vēlmēm, ierosināja, lai šī komiteja uzņemtos visu ar krievu diasporu saistīto darbu - no valsts veidotas sadarbības ar ārzemju tautiešiem līdz konkrētiem kopīgiem projektiem ar krievu diasporas kopienām. Nacionalitāšu lietu ministrs Aleksandrs Blohins augustā atbildējis Maskavas mēram, ka visas lietā iesaistītās ministrijas "uzskata par nelietderīgu" izveidot īpašu komiteju tautiešu jautājumos. Pēc valdības domām, darbam ar tautiešiem pietiek ar atjaunotu valdības komisiju tautiešu lietu jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu