ASV policiste sajauc dzīvokļus un nošauj kaimiņu, noturot viņu par iebrucēju

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dallasas policija

Pagājušonedēļ Dalasā, Teksasā, policiste pēc darba iegāja kaimiņa dzīvoklī un nošāva tur mītošo neapbruņoto vīrieti. Saskaņā ar medijos izskanējušo informāciju, sieviete esot sajaukusi dzīvokļus un noturējusi vīrieti par iebrucēju, kaut viņš tobrīd atradās pats savā dzīvoklī, vēsta raidorganizācija CNN. 

30 gadus vecā Ambera Gaigere, kas pēc darba dienas vēl bija policijas formastērpā, iegāja dzīvoklī, ko uzskatīja par savējo, norāda raidorganizācija BBC. Tur viņa ieraudzīja 26 gadus veco melnādaino Botemu Šemu Džīnu, ko, domājams, noturēja par iebrucēju. Policiste izšāva uz Džīnu, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Džīns strādāja finanšu pakalpojumu kompānijā "PricewaterhouseCoopers". Karību jūras salā Sentlūsijā dzimušais Džīns 2016.gadā Hārdinga Universitātē Arkanzasā ieguva bakalaura grādu, kā arī bija aktīvs vietējās baznīcas loceklis.

Traģēdija notika dzīvokļu kompleksā tikai viena kvartāla attālumā no policijas iecirkņa.

Gaigerei tika uzrādīta apsūdzība slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, taču svētdienas vakarā viņa tika atbrīvota no Kaufmana apgabala cietuma apmaiņā pret 300 000 ASV dolāru lielu drošības naudu. 

Gaigere vietējā policijā strādāja četrus gadus. 

"Pašlaik mums vairs nav vajadzīgi pierādījumi. Tagad mums vajag tikai noskaidrot nozieguma iemeslu. Un tas visiem ir acīmredzams," svētdien žurnālistiem teica Džīna ģimenes advokāts S.Lī Merits. Viņš norādīja, ka esot prokuratūrā pieteicis liecinieku un iesniedzis videomateriālu, kurā redzama šaušana, taču atteicās sīkāk komentēt ieraksta saturu.

"Mēs joprojām saskaramies ar to, ka Amerikā melnādainos nogalina vispatvaļīgākajos veidos - par to, ka brauc melnādaini, staigā melnādaini un tagad - dzīvo melnādaini," sacīja advokāts Bendžamins Kramps.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu