Saūda Arābijā vīrieti aiztur par brokastošanu kopā ar sievieti (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Saūda Arābijā aizturēts ēģiptietis, kurš sociālajos tīklos publicēja video, kurā brokasto kopā ar parandžā ģērbtu sievieti. Par spīti nelieliem izrāvieniem dzimumu līdztiesības jomā, Saūda Arābijas likumi nosaka, ka darba vietās un publiskās ēdināšanas vietās ģimenēm un neprecētiem vīriešiem ir jāsēž atsevišķās zonās, vēsta raidorganizācija BBC.

Tas nozīmē, ka sievietēm sabiedriskās vietās nav ļauts sēdēt līdzās neprecētiem vīriešiem. Sievietes Saūda Arābijā daudzas ikdienišķas darbības drīkst veikt tikai vīriešu dzimuma "aizbildņa" uzraudzībā - šo funkciju visbiežāk pilda tēvs vai vīrs, taču to drīkst darīt arī brālis vai dēls.

Vīrietis un sieviete videoierakstā joko par to, ka kopā ietur brokastis un nevienu citu neesot ielūguši pievienoties. 

Sociālajā tīklā "Twitter" mirkļbirka "ēģiptietis brokasto ar saūdieti" arābu valodā izmantota vairāk nekā 113 00 reižu. Par to izcēlušās spraigas diskusijas, īpaši par brīdi, kad sieviete "pabaro" video redzamo vīrieti.

Vīrietis tika aizturēts par "vairākiem pārkāpumiem un ekskluzīvi saūdiešiem paredzētas vietas ieņemšanu".

Saūda Arābijā dzīvojošo tvitera lietotāju vidū video galvenokārt izpelnījies nosodījumu par abu tajā redzamo cilvēku uzvedību. Savukārt Ēģiptē lielu neizpratni izraisījis tas, ka tik nevainīgs video var beigties ar arestu. Daži sociālo tīklu lietotāji norādīja uz to, kā notikušais kontrastē ar neseno progresu sieviešu tiesību jautājumos, piemēram, atļaujot sievietēm Saūda Arābijā sēsties pie auto stūres.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu