"Skonto būve" sola pielikt visas pūles, lai "Nākotnes nams" tiktu atvērts jau nākamgad

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Latvijas Okupācijas muzeja "Nākotnes nama" pamatos iemūrējot kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, projekta realizētāji SIA "Skonto būve" sola pielikt visas pūles, lai pārbūvētais muzejs kopā ar jauno piebūvi tiktu atvērts 2019.gadā, svinīgajā ceremonijā ceturtdien sacīja "Skonto būves" valdes loceklis Juris Pētersons.

Pētersons skaidroja, ka tuvākie būvdarbi plānoti jau nākammēnes. Būvobjekta teritorijā savesta daļa no rievsienām, kas tiks iegremdētas gar Grēcinieku ielu, līdz kurai pēcāk tiks izrakts pamatu izbūvei nepieciešamais grunts apjoms. Tāpat Okupācijas muzeja nama sienai, kas redzama no Grēcinieku ielas puses, noņemts apšuvums, sagatavojot to apvienošanai ar "Nākotnes namu".

Plānots ka pāļu dzīšana noritēs aptuveni sešas nedēļas, savukārt uzreiz pēc tam tiks sākta jaunās muzeja daļas betonēšana. Spāru svētki Okupācijas muzeja piebūvei plānoti nākamā gada pavasarī.

VAS "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) un muzeja kopīgi rīkotajā svinīgajā ceremonijā svinīgās uzrunas teica arī kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK), Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs, muzeja direktors Gunārs Nāgels un VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Jau vēstīts, ka 2018.gada 29.maijā VNĪ parakstīja būvniecības līgumu ar iepirkuma uzvarētāju "Skonto būve". Latvijas Okupācijas muzeja pārbūves un jaunās piebūves "Nākotnes nams" kopējās būvniecības izmaksas ir 5,19 miljoni eiro, un darbi ir jāpabeidz gada laikā no līguma parakstīšanas brīža.

Muzeja jaunā piebūve "Nākotnes nams" projektēta pēc latviešu arhitekta Gunāra Birkerta metiem, kas dāvināti vēl 2001.gadā. "Nākotnes nams" tiks iekārtots ar ziedotāju atbalstu.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija. VNĪ strādā 530 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016.gadā bija 357,81 miljons eiro, apgrozījums 2016.gadā - 49,98 miljoni eiro. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu