"Izskatījās pēc armagedona." ASV Masačūsetsas štatā ugunsgrēku un gāzes eksploziju vilnis (1)

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trijās ASV Masačūsetsas štata pilsētās uz ziemeļiem no Bostonas ceturtdien notika plaša iedzīvotāju evakuācija pēc ugunsgrēkiem un gāzes eksplozijām, kurās miris pusaudzis un ievainoti vēl vismaz desmit cilvēki, paziņoja policija.

Aizdegušās vismaz 39 mājas trīs pilsētās.

"Tas izskatījās pēc armagedona, tā tiešām bija," žurnālistiem teica Endoveras ugunsdzēsības dienesta vadītājs Maikls Mensfīlds. "No Lourensas puses man aiz muguras nāca dūmu mākoņi. Redzēju dūmu stabus sev priekšā - Endoverā."

VIDEO: ASV Masačūsetsas štatā ugunsgrēku un gāzes eksploziju vilnis

Policija paziņoja, ka 18 gadus vecais Lourensas iedzīvotājs Leonels Rondons nāvīgi traumēts, kad pēc sprādziena sagruvušas mājas skurstenis uzkritis viņa automašīnai. Viņu nogādāja slimnīcā, taču vēlāk vakarā viņš nomira.

Masačūsetsas štata policija paziņoja, ka ir atbildējusi uz 70 ziņojumiem par ugunsgrēkiem, eksplozijām un gāzes smaku plašā zonā, kas ietver ASV austrumu piekrastes pilsētas Lourensu, Endoveru un Nortendoveru.

"Gāzesvados pašlaik tiek samazināts spiediens," policija rakstīja tviterī, piebilstot, "ka tas prasīs laiku".

"Tiek veiktas daudzas to rajonu evakuācijas, kur ož pēc gāzes," paziņoja policija. "Ir pāragri izteikt pieņēmumus par cēloni. Kopīga izmeklēšana tiks veikta, kad situācija būs stabilizējusies."

Varas iestādes atslēdza strāvu tūkstošiem gāzes mērītāju, un visu triju pilsētu iedzīvotāji, ka ir gāzes piegādes kompānijas "Columbia Gas" klienti, tika lūgti nekavējoties evakuēties.

Evakuēto izmitināšanai tika atvērti Sarkanā Krusta centri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu