Kemerovas traģiskā ugunsgrēka lietā aizturēta vēl viena persona

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Saistībā ar martā notikušo traģisko ugunsgrēku Krievijas pilsētā Kemerovā, šonedēļ aizturēta kārtējā persona – tā bijusī Kemerovas apgabala būvniecības uzraudzības institūcijas vadītāja vietniece Svetlana Šengereja, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Šengereja ir 12 ugunsgrēka lietas izmeklēšanas laikā aizturētā persona.

Kā medijam “Interfax” pavēstījuši situāciju pārzinoši avoti, Šengereja 2014.gadā esot veikusi pārbaudi tirdzniecības centrā “Zimņaja višņa”.

Izmeklētājiem radušās aizdomas, ka viņa varētu būt apzināti slēpusi informāciju par tirdzniecības centrā konstatētajiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem. Šādi Šengereja varētu būt rīkojusies pēc sava priekšnieka rīkojuma.

Kā vēstīts, Kā vēstīts, 25.martā ugunsgrēkā Kemerovas tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" dzīvību zaudēja 60 cilvēki, tostarp 37 bērni.

Augustā publiskotajā ekspertu ziņojumā secināts, ka traģisko ugunsgrēku izraisīja ēkas elektroinstalāciju sliktais tehniskais stāvoklis, savukārt par tiešo ugunsgrēka cēloni kļuva īssavienojums kādā no apgaismojuma plafoniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu