“SpaceX” drīz atklās, kurš lidos apkārt Mēnesim (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau ziņots, ka Īlona Maska kompānija “SpaceX” nolēmusi nosūtīt lidojumā apkārt Mēnesim savu pirmo kosmosa tūristu. Ja paveiksies, tad šis cilvēks kļūs par pirmo civilpersonu pasaulē, kas devies šādā ceļojumā. Tiesa, “SpaceX” joprojām neatklāj, kurš būs šis laimīgais.

“SpaceX” savā Twitter kontā paziņojusi, ka personas vārds tiks atklāts pirmdien, 17. septembrī. Savukārt Īlons Masks uz šo ziņu atbildējis ar Japānas karoga emocijzīmi, kas izraisīja plašu diskusiju sociālo mediju lietotāju vidū. Ļaudis sprieda, ka apkārt Mēnesim varētu doties japāņu uzņēmējs Takemitsu Takizaki vai Daisuke Enomoto, kuram tas nebūtu pirmais mēģinājums doties kosmosā. Proti, uzņēmējs reiz plānoja doties uz Starptautisko kosmosa staciju, tomēr nierakmeņu dēļ, tā arī to neizdarīja.

Pirmais tūrists kosmosā bija multimiljonārs, amerikāņu inženieris Deniss Tito, kurš uz kosmosa staciju devās 2001. gadā.

“SpaceX” nav vienīgā kompānija, kas ķērusies klāt kosmosa tūrisma attīstībai. Piemēram, britu biznesmenis Ričards Brensons ar savu kompāniju “Virgin Galactic” jau kādu laiku plāno uzsākt tūrisma maršrutus kosmosā. Tiesa, procesa attīstību pamatīgi iedragāja 2014. gadā notikušais nelaimes gadījums, kurā SpaceShipTwo pilots guva smagas traumas, bet otrais pilots Maikls Alsburijs gāja bojā.

“SpaceX” noslēpumainais pasažieris ceļos ar kompānijas raķeti “Big Falcon”, kas ir paredzēta lidojumam uz Marsu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu