"Latvijas gāze" dividendēs no iepriekšējo gadu peļņas plāno maksāt 13 centus par akciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

AS "Latvijas gāze" dividendēs no iepriekšējo gadu peļņas plāno maksāt 0,13 eiro par akciju, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga" par akcionāru ārkārtas sapulces lēmumu projektiem.

Dividendēs kopumā plānots izmaksāt 5,187 miljonus eiro. Par dividenžu aprēķina datumu paredzēts noteikt 2018.gada 17.oktobri, savukārt par izmaksas datumu - 2018.gada 18.oktobri.

Tāpat akcionāru ārkārtas sapulcē plānots veikt izmaiņas padomes sastāvā.

No jauna kompānijas padomē plānots iecelt Krievijas gāzes koncerna "Gazprom" valdes locekli Igoru Fjodorovu, kamēr darbu padomē turpinās Olivers Gīze, Matiass Kolenbahs, Jeļena Mihailova, Kirils Seļezņovs, Vitālijs Hatjkovs, Hanss Pēters Florens, Nikolass Merigo Kuks, Deivids Stīvens Harisons, Juris Savickis un Oļegs Ivanovs.

Tādējādi plānots, ka darbu "Latvijas gāzes" padomē neturpinās "Gazprom" pārstāvis Nikolajs Dubiks.

Ikmēneša atlīdzību par darbu "Latvijas gāzes" padomē padomes priekšsēdētājam plānots noteikt 4268 eiro apmērā, padomes priekšsēdētāja vietniekiem - 3557 eiro apmērā, bet padomes locekļiem - 2845 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka minētā "Latvijas gāzes" akcionāru ārkārtas sapulce sasaukta pēc "Gazprom" pieprasījuma. "Latvijas gāzes" pārstāve Esmeralda Balode-Buraka iepriekš skaidroja, ka akcionāru sapulce sasaukta, jo "Gazprom" vēlas mainīt vienu no tās pārstāvjiem "Latvijas gāzes" padomē.

"Latvijas gāzes" kapitālā 34% pieder "Gazprom", 28,97% - "Marguerite Gas II", 18,26% - "Uniper Ruhrgas International GmbH", 16% - SIA "Itera Latvija", bet 2,77% pārējiem akcionāriem.

2017.gadā "Latvijas gāze'' strādāja ar 281,571 miljona eiro auditēto apgrozījumu un 24,217 miljonu eiro peļņu. Pagājušā gada sākumā "Latvijas gāzes" dabasgāzes uzglabāšanas un pārvades darbības virzieni tika nodalīti neatkarīgā uzņēmumā "Conexus Baltic Grid", bet gada nogalē dabasgāzes sadale tika nodalītā meitasuzņēmumā "Gaso".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu