Kā uzlabot redzamību rudens ceļos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ielikt jaudīgākas spuldzītes? Varbūt, taču noderēs arī vējstikla un starmešu papildu apstrāde.

Mūsdienu automašīnu starmešus no apkārtējās vides ietekmes sargā polikarbonāta vai citu plastmasu stikli (lēcas), kas saules gaismas, ultravioleto staru, nokrišņu, temperatūras maiņu, mitruma, ceļa netīrumu un mehānisku bojājumu iespaidā ar laiku kļūst dzeltenīgi, necaurspīdīgi un blāvi. Lukturu iekšpusei piekļūt praktiski nav iespējams, toties stikla ārējo daļu iespējams daļēji vai pilnībā restaurēt. Tam nepieciešams laiks, pacietība un pareizie līdzekļi - šajā gadījumā Turtle Wax Headlight Lens Restorer Kit jeb starmešu lēcu restaurēšanas komplekts. Kā liecina nosaukums, tas ir komplekts, kurā ietilpst pulēšanas salvetes, mitrinātājs smidzinātājā, stiklu dzidrināšanas sastāvs, kā arī pēcapstrādes salvetes. Pēdējās jāatver tikai atjaunošanas procesa noslēgumā, jo tās paredzētas pulējuma nostiprināšanai.

Lietus lāses skrien prom pašas

Stiklu dzidrumam Turtle Wax joprojām piedāvā patentēto ClearVue formulu, kas tagad pieejama jaunā izskatā - Green Line sērijas iepakojumā. ClearVue drīkst izmantot kā iekšpusē, tā ārpusē, un tas izsenis pierādījis sevi kā lielisks līdzeklis pret tabakas dūmu radītajiem nosēdumiem. Ja nespējat atmest smēķēšanu, vismaz kārtīgi notīriet stiklus! ClearVue nav alerģisks, un tam nav izteikta aromāta, ja neskaita nelielu sadzīves ķīmijai raksturīgu "fonu". Neaizmirsīsim, ka ClearVue sērijā ietilpst arī spēcīgais ūdeni atvairošais pārklājums Rain Repellent. Sīkā pudelīte jeb, precīzāk, tās saturs, spēj darīt brīnumus, ko pa īstam gan novērtēsit tikai spēcīgās lietusgāzēs vai rudens lietavās. Rain Repellent uzklāšana ir darbietilpīgs process, kas vismaz laika ziņā ir līdzvērtīgs pulēšanai, tāpēc to nu gan nevajadzētu izpildīt pēdējās piecās minūtēs pirms došanās uz darbu. Laika gaitā pierādījies, ka pareizi uzklāts un iestrādāts Turtle Wax ClearVue Rain Repellent ir tikpat efektīvs kā daudzos autoservisos piedāvātie stiklu nanopārklājumi, - tikai veikts paša rokām un lētāk.

Gan mašīnai, gan mājai

Pat ja trūkst laika un uzņēmības speciālo līdzekļu uzklāšanai, dzidrus stiklus var panākt dažās minūtēs ar vienkāršiem tīrīšanas līdzekļiem, ko drīkst lietot arī mājsaimniecībā. Turtle Wax Clearvue Glass Clean nesatur amonjaku un ir speciāli radīts lietošanai automobiļos. Ideāls, lai ārējās stikla virmas attīrītu no satiksmes radītajiem nosēdumiem, kukaiņu un naftas produktu atstātajiem traipiem un taukiem, bet iekšējās stikla virsmas - no netīrumiem un tabakas nogulsnēm. To paredzēts lietot gan uz iekšējām, gan ārējām stikla virsmām, ieskaitot laivas, pārvietojamos vagoniņus un motociklus. To var lietot arī mājsaimniecības stikla virsmu tīrīšanai. Tās pašas Turtle Wax Green Line sērijas līdzeklis Dash & Glass noderēs ne vien stiklu, bet arī paneļu tīrīšanai, jo neatstāj švīkas un ziepjainas svītras. Savukārt, ja nepieciešams universāls, parocīgs tīrītājs visām cietajām virsmām, ieskaitot hromētās, turklāt par iespējami pievilcīgāku cenu, Turtle Wax iesaka Essential sērijas pulverizatoru - 500 ml pudele maksā ap sešiem eiro un kļūs par lielisku palīgu pašapkalpošanās automazgātavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu