Saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēti trīs ilggadēji Muitas darbinieki (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

30.augustā Pāternieku robežkontroles punktā aizturēti trīs ilggadēji Muitas darbinieki, TVNET uzzināja Valsts ieņēmumu dienestā. 

Tāpat aizturēti divi Baltkrievijas pilsoņi, kuriem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Visas piecas personas aizturētas saistībā ar cigarešu kontrabandu, mēģinot Latvijā ievest 10 miljonus cigarešu.

Valstij nodarītie zaudējumi - 1,4 miljoni eiro.

Pašlaik izmeklēšana tiek turpināta un sīkāka informācija par lietas apstākļiem pagaidām netiek sniegta. 

Par kontrabandas atbalstīšanu aizturēti trīs zemākā un vidējā ranga muitnieki. Aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums ieņemt noteiktus amatus, aizliegums sazināties ar konkrētām personām un policijas uzraudzība.

Personas atstādinātas no darba VID.

Es ļoti ceru, kā šādu gadījumu nav daudz. Spriežot pēc darba, kas ieguldīts, muitnieki tika noķerti pie rokas. Tāpat tiek ieguldīts liels darbs prevencijā. Tāpat, lai samaisītu kārtis ne tikai mūsu pusē, bet arī organizētās noziedzības pusē, mēs jau jūnijā veicām muitas amatpersonu rotāciju, norāda pašreizējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata pienākumu izpildītāja, VID Nodokļu pārvaldes direktore Dace Pelēkā.

Viņa paskaidroja, ka rotācija tiek veikta pakāpeniski. Pirmās vēsmas – organizētās noziedzības vidū vērojams samulsums, kas liecina, ka, iespējams, Valsts ieņēmumu dienesta pusē ir arī vēl kādas neidentificētas personas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu