Jaunzēlandes muitas ministri atstādina pēc sakaušanās ar preses sekretāri

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna Foto: Imago/ScanPix

No Jaunzēlandes valdības atlaista muitas ministre Meka Kvaitiri, kura iesaistījusies fiziskā sadursmē ar preses sekretāri, ceturtdien paziņojusi Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna. Premjerministre neatklāja, ko Kvaitiri izdarījusi šajā incidentā, kas notika pagājušajā mēnesī, bet norādīja, ka no valdības iekšējā ziņojuma par notikušo guvusi pārliecību, ka Kvaitiri vairs nevar saglabāt ministres amatu.

Ārdena noliedza, ka ministres atstādināšana būtu sašūpojusi viņas valdību.

Iepriekš šomēnes no amata atkāpās raidorganizāciju, komunikācijas un mediju ministre Klēra Kurena, jo atklājās, ka viņa izmantojusi privāto informāciju, lai kārtotu darba jautājumus.

"Protams, neviens nevēlas zaudēt ministrus. Bet man jāpieņem lēmumi, balstoties uz informāciju, kas man ir sniegta, un es esmu pieņēmusi lēmumu, ka Mekai vairs neuzticos," paziņoja Ārderna.

Jautāta, vai valdība joprojām ir stabila, premjerministre atbildēja: "Neapšaubāmi."

Centriski kreisā Ārdenas valdība nāca pie varas, solot pārmaiņas pēc gandrīz desmit gadus ilgas konservatīvo valdīšanas. Premjeres popularitāte strauji kāpa šovasar, kad viņa laida pasaulē meitiņu, kļūstot par pasaulē otro valdības vadītāju, kam piedzimis bērns, viņai esot amatā. Pirmā bija toreizējā Pakistānas premjerministre Benazira Bhuto, kurai 1990.gadā piedzima otrais bērns.

Taču ministru zaudēšana ir izraisījusi ķildas ar koalīcijas partneriem un ietekmējusi uzņēmumu uzticību.

Nākamnedēļ Ārdena dosies uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālajā asamblejā. Premjere plāno ņemt līdzi arī savu meitu, un viņai sarunātas intervijas vairākos augsta līmeņa medijos, tostarp, televīzijas raidījumā "The Late Show" ar Stīvenu Kolbēru un telekanāla NBC šovā "Today Show".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu