Parādu dēļ izsolīs no Titānika vraka izceltās lietas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai tiktu galā ar parādiem, kompānija oktobrī izsolīs tai piederošos objektus, kas reiz tika izcelti no bēdīgi slavenā Titānika vraka.

Kolekcijā ietilpst vairāk nekā 5500 artefaktu, kas tika izglābti no Titānika. To skaitā ir bronzas ķerubs jeb eņģeļa statuete, Ķīnas porcelāna trauki no kuģa ēdamistabām, kā arī kuģa korpusa fragments. Artefakti netiks izsolīti atsevišķi, bet gan visi kopā.

“CNN” vēsta, ka objektu sākuma cena ir 19,5 miljoni dolāru, ko veikuši trīs fondi. Izsole turpināsies tikai tad, ja to cena sasniegs 2 miljonus dolāru. Ar šādu summu kompānija plāno izkļūt no parādu jūga.

Foto: EPA/Scanpix

Līdz ar priekšmetiem jaunajam īpašniekam tiks piešķirtas arī tiesības veikt tālākus arheoloģijas darbus vrakā.

Citi priekšmeti, kas tika atrasti 1912. gada 15. aprīlī nogrimušā kuģa vrakā, pārdoti par ievērojamām summām, piemēram, vijole, ko spēlēja kuģa ansambļa līderis, 2017. gadā izsolīta par 1,7 miljoniem dolāru, bet vēstule, kas rakstīta īsi pirms kuģa nogrimšanas, izsolīta par 166 tūkstošiem dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu