Maskavas komunisti protestē pret Kremļa iecerēto pensiju reformu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mītiņš pret pensijas vecuma paaugstināšanu Sanktpēterburgā
Mītiņš pret pensijas vecuma paaugstināšanu Sanktpēterburgā Foto: Reuters/ScanPix

Akadēmiķa Saharova prospektā Maskavā šodien norisinājās Krievijas komunistiskās partijas rīkots un pilsētas varasiestādēs saskaņots mītiņš pret valdības iecerēto pensijas vecuma paaugstināšanu. Radio stacijas Echo Moskvi aplēses liecina, ka tajā piedalījās aptuveni 10 000 cilvēku,  savukārt Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs apgalvo, ka dalībnieku skaits bija ap 50 000.

Pašam Udaļcovam gan saskaņā ar tiesas spriedumu līdz 2021.gada 5.augustam ir aizliegts apmeklēt politiskas ievirzes masu pasākumus un policija arī mēģināja viņu mītiņa teritorijā neielaist, taču opozicionāram tomēr izdevās tur iekļūt, jo tiesas spriedums, pēc viņa teiktā, vēl nav stājies spēkā.

Mītiņotāju galvenās prasības – valdības demisija, pensijas reformas apturēšana un visas valsts mēroga referenduma sarīkošana šajā jautājumā. Mītiņotāji arī skandēja lozungus, kuros aicināja atkāpties Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Krievijas Iekšlietu ministrija apgalvo, ka protesta akcijā Maskavā esot piedalījušies aptuveni 3000 cilvēku, ziņo Interfax.

Mītiņā uzstājās Komunistu līderis Genādijs Zjuganovs, taču telekanāls „Doždj” ziņo, ka tajā piedalījās arī salīdzinoši daudz ar šo partiju nesaistītu cilvēku, to vidū arī jaunieši, kuri neatbalsta pensijas vecuma paaugstināšanu. Mītiņotāji reformu nodēvēja par antikonstitucionālu un prettautisku, kuras galvenais mērķis esot „piepildīt oligarhu kabatas”, un tāpat arī izteica bažas, ka tie, kas patlaban vēl nav devušies pensijā, līdz pensijas vecumam nemaz nenodzīvos.

Mītiņi pret pensijas vecuma paaugstināšanu šodien norisinājās arī citās Krievijas pilsētās, to skaitā Sanktpēterburgā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu