Navaļnijs pēc atbrīvošanas no apcietinājuma uzreiz atkal aizturēts

Papildināts
TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alekseja Navaļnija aizturēšana. 24.septembris, 2018
Alekseja Navaļnija aizturēšana. 24.septembris, 2018 Foto: Dmitry Serebryakov/TT NYHETSBYRÅN

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs tūlīt pēc atbrīvošanas no iepriekš piespriestā administratīvā aresta pirmdien atkal aizturēts.

(Papildināta ziņa.)

Pirmdien beidzās Navaļnijam piespriestais 30 dienu ilgais administratīvais arests par nesankcionētu protestu organizēšanu, taču viņš tika atkal aizturēts, tikko viņš bija atstājis policijas aresta telpas.

Pēc aizturēšanas Navaļnijs nogādāts vienā no Maskavas policijas iecirkņiem.

Foto: VASILY MAXIMOV/AFP

Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs norāda, ka Navaļnijs aizturēts pēc panta par mītiņa rīkošanā pieļautiem pārkāpumiem, kas "nodarījuši kaitējumu cilvēku veselībai vai īpašumam". Maksimālais sods, ko paredz likums, ir naudassods līdz 300 000 rubļiem (3850 eiro) vai arestu līdz 20 diennaktīm.

VIDEO: Navaļnijs pēc atbrīvošanas no apcietinājuma uzreiz atkal aizturēts

Navaļnijs aizvests uz Daņilovskas iecirkni, ziņo Volkovs.

27.augustā Navaļniju aizturēja uz 30 diennaktīm par nesankcionētu protestu rīkošanu. Tas bija saistīts ar janvārī notikušo "vēlētāju streiku" pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām.

Kamēr Navaļnijs atradās apcietinājumā, viņa sekotāji rīkoja protestus pret pensiju reformu, kas sabiedrībā ir ļoti nepopulāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu