Japāņiem izdevies uz asteroīda nosēdināt divus robotus un uzņemt unikālas fotogrāfijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Saspringums ir beidzies: japāņu astronomiem izdevies uz asteroīda “Ryugu” veiksmīgi nosēdināt divus sīkus robotus un saņemt no tiem unikālas asteroīda virsmas fotogrāfijas, vēsta “Live Science”.

Robotu nosēšanās ir daļa no Japānas Aviācijas un kosmosa izpētes aģentūras (JAXA) izstrādātā plāna, nogādāt uz Zemes asteroīda paraugus.

Foto: AFP/SCANPIX

Roboti ir izveidoti tā, lai pa asteroīda virsmu varētu pārvietoties lecot. Roboti arī spēj uzņemt fotogrāfijas un ievākt datus. Lai arī uzņemtās fotogrāfijas ir miglainas un izplūdušas, tomēr tas ir liels sasniegums.

Japānas inženieri un astronomi oktobrī plāno uz asteroīda nosēdināt lielāku robotu-pašgājēju “MASCOT”, bet vēl vienu sīku robotu – nākamajā gadā.

Foto: AFP / Scanpix

Uz asteroīda nosēdinātajiem robotiem pašlaik jāsavāc pietiekami daudz asteroīda virsmas paraugu, un jānogādā tie atpakaļ uz Zemes, kur tie tiks izanalizēti laboratorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu