Video: pēc divu auto sadursmes testa viena no mašīnām gandrīz sabrauc testa veicējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/mateusz.skwirut.5

Drošas braukšanas pamatprincipu skaidrošanas nolūkos nereti tiek izmantoti informatīvi bukleti. Taču nekas tik labi neparāda, piemēram, frontālas sadursmes sekas, kā arī drošības jostas un drošības gaisa spilvena nozīmi, kā praktiska demonstrācija. 

Tā arī Polijā veikts šāds praktisks priekšnesums ar divu auto frontālu sadursmi, taču tā iznākums organizētājus un klātesošos pārsteidza nesagatavotus. Proti, sadursme bija kā epizode no biljarda spēles, kad sista bumbiņa uztriecas statiskai bumbiņai, kas iegūst daļu kinētiskās enerģijas. Tikai šoreiz bumbiņu vietā ir divi auto, no kuriem statiskais, ieguvis enerģiju, sāk nevadāmu kustību pa izveidoto testu poligonu, gandrīz sabrauc operatoru un sagāž nojumi, kurā paslēpušies citi drošības testa rezultātu fiksētāji.

Laimīgā kārtā šajā incidentā nopietni cietušo nebija, taču šis gadījums uzskatāmi parāda, kādēļ ne vienā vien jaunākās paaudzes auto ir ārkārtas automātiskās bremzes, kas mašīnu pēc sadursmes notur uz vietas. Jo nav garantijas, ka cilvēks pie stūres spēs adekvāti reaģēt, lai mašīnai neļautu uzripot vēl citiem spēkratiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu