CSDD peļņa pirmajā pusgadā - €1,067 miljoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 22,226 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa saruka par 0,5% un bija 1,067 miljoni eiro, liecina CSDD publiskotā informācija.

Direkcijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gada pirmajos sešos mēnešos ieņēmumu ziņā CSDD būtiskākā darbības joma bija transportlīdzekļu tehniskā kontrole, kurā ieņēmumi pieauga par 10,3% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu. Tehniskajā apskatē veikto pamatpārbaužu skaits šogad sešos mēnešos salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu audzis par 10,1%, sasniedzot 367 535, bet atkārtoto pārbaužu skaits palielinājies par 7,9%, sasniedzot 123 911.

"Sešu mēnešu apmēra pieaugums pamatā saistīts ar mērķtiecīgu tehnisko apskašu pakalpojuma koncentrēšanu gada pirmajā pusē, lai pēc iespējas mazinātu ierasto klientu pieplūdumu ziemas periodā pirms gadumijas, kā arī mazinātu jūlija un augusta ikgadējo maksimālo klientu pieplūdumu," teikts vadības ziņojumā.

Savukārt otrs būtiskākais ieņēmumu avots šogad pirmajā pusgadā CSDD bija transportlīdzekļu reģistrācijas pakalpojumu sniegšana, kurā ieņēmumu apmērs salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu audzis par 3,1%. Tostarp transportlīdzekļu pirmreizējo reģistrāciju skaits samazinājies par 0,2% - līdz 43 242, bet izsniegto numura zīmju skaits sarucis par 1% un bija 47 778, kamēr transportlīdzekļu noņemšanā no uzskaites bija pieaugums par 3,3%, sasniedzot 112 136 gadījumus, bet reģistrācijas apliecību izsniegšanā - par 3,4%, sasniedzot 175 040.

Vienlaikus CSDD ieņēmumi no transportlīdzekļu vadītāju kvalifikācijas pakalpojumiem šogad pirmajā pusgadā kopumā palielinājušies par 0,4%. Tostarp pieņemto vadīšanas eksāmenu kopējais skaits salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu samazinājies par 13%, izsniegto vadītāju apliecību skaits audzis par 10,4%, izsniegto braukšanas mācību atļauju skaits palielinājies par 7,7%, bet pieņemto teorētisko eksāmenu skaits palielinājies par 7,9%.

"Tas, ka pieaudzis pieņemto teorētisko eksāmenu (par 7,9%) un izsniegto braukšanas mācību atļauju apmērs (par 7,7%), ļauj prognozēt, ka arī vadīšanas eksāmenu skaitam tuvākajā laikā vajadzētu pieaugt," teikts vadības ziņojumā.

2017.gada pirmajos sešos mēnešos CSDD apgrozījums bija 20,651 miljons eiro, bet peļņa - 1,072 miljoni eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu