Desmit vietas Latvijā, ko atklāt rudenī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: latvijaisimts

Iepazīsti Latviju rudens krāsās! Idejas ģimenes izbraucienam, pārgājienam ar draugiem vai izglītojošam muzeja apmeklējumam vari atrast šeit. Šajā rudenī Latvijas pazinējs Otomārs Pūce iesaka:

10. Aizsapņojies, lūkojoties Siguldas Ķeizarskatā

Apburošs skats uz Gaujas senieleju, meža tālēm un Turaidas pili. Turpat atrodas takas gar Gauju, kas gājējus aizvedīs uz Velna alu. Ķeizarskats atrodas ~ 67 m virs Gaujas līmeņa. Tā tuvumā atrodas arī slavenais Ķeizarkrēsls, kas nosaukumu guvis Krievijas cara Aleksandra II vizītes laikā – ķeizars bijis sajūsmā par burvīgo ainavu.

Foto: sliiimesc

9. Atgriezies pagātnē Latvijas Kultūras muzejā "Dauderi"

Nams, kam nosaukumu devis Kārlis Ulmanis, reiz piederēja "Aldara" īpašniekam. Tagad tajā apskatāma interesanta latviešu kultūras vēstures ekspozīcija, kurā kopskaitā ir ap 7000 muzeja priekšmetu, tostarp armijas formas tērpi un to piederumi, grāmatas un mākslas darbi.

Foto: Egons Lacis

8. Esi laimīgs Laimes muzejā

Dodies piedzīvojumā, aplūko dažādas ekspozīcijas, iesaisties radošās aktivitātēs un izproti, kas tad ir Tavas laimes sajūtas pamatā. Muzejs ir tapis, pateicoties iedzīvotāju iniciatīvai, atjaunojot kādreizējo, Ulmaņlaikos celto luterāņu baznīcu Krāslavas novada Indrā.

Foto: latvijaisimts

7. Atpūties dabas parkā "Numernes valnis"

Dodies pastaigu - izziņas takā, izbrauc marķēto velomaršrutu Nr.776 vai baudi panorāmu no 20m augstā skatu torņa. Dabas parkā atrodamas retas un aizsargājamas augu sugas, piemēram, Ruiša pūķgalve un dzeltenā dzegužkurpīte.

Foto: enjoylatvia

6. Brauc ar laivu uz Ikšķiles baznīcas drupām

Pirmā Rietumu kristiešu svētvieta Latvijā, kas Daugavas ūdeņu ieskauta, atrodas uz Svētā Meinarda salas. Mūsdienās apskatāmas baznīcas drupas, 10 m augsts metāla krusts un akmens altāris.

Foto: enjoylatvia

5. Aizbēdz no burzmas uz “Rezidence Kafe “Venta””

Ja meklē, kur nesteidzīgi baudīt kafiju un aizmukt no lielpilsētas burzmas, šī kafejnīca ir īstā. Tā atrodas Kuldīgas Mākslinieku rezidences pagalmā, pie vecā tilta, ar skatu uz Ventas upi un Ventas rumbu, platāko dabīgo ūdenskritumu Eiropā.

Foto: Sabīne Baumane

4. Baudi rudens vēsmas Vaives dzirnavās

Vaives dzirnavas atrodas Priekuļu pagastā pie Cēsu-Raunas ceļa. 19. gs. celtā dzirnavu ēka - šobrīd pamesta valdzina ar ūdens spēli slūžās un robustajiem krastiem. Dzirnavu dambis tika pārrauts 1998. g. plūdos. Skaista un gleznaina vieta ar vairāk nekā 200 gadus senu vēsturi.

Foto: baiba_vei

3. Sajūti vēstures elpu Salgales baznīcas drupās

Baznīca celta 18.gs. un reiz tās greznie baznīcas iekārtas kokgriezumi to padarīja par vienu no krāšņākajām hercogistes lauku baznīcām. Ēka tika izpostīta Otrā pasaules kara laikā un tās drupas palikušas kā vēstures liecība par tās kādreizējo diženumu.

Foto: enjoylatvia

2. Baudi agrā rudens pikniku pie Cieceres ezera

Pie ezera tikko pabeigts skatu tornis, kamēr ūdens viducī atrodas aizsargājamā Ozolu sala. Ezers, gadiem ejot, palicis seklāks – šobrīd 22m dziļš. Ezers pēc izskata dažviet atgādina upi un tā gultne ir smilšaina un dūņaina.

Foto: Evija Lasmane

1. Uzkāp Alūksnes skatu tornī

37,8 m augstais skatu tornis ar 153 pakāpieniem aizvedīs tevi augšup līdz gleznainam skatam uz Muižas parku, Alūksnes ezeru un Livonijas ordeņa pili. Tas atrodas Tempļa parka kalnā, blakus Alūksnes ezeram un ir augstākā vieta virs jūras līmeņa visā Alūksnes novadā.

Foto: monta_acm
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu