Eiropas Komisija izveidojusi mājaslapu 5G tehnoloģiju monitoringam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisija izveidojusi "5G tīkla observatorijas" mājaslapu 5G tehnoloģiju monitoringam, ceturtdien Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas foruma "5G Techritory" preses konferencē paziņoja Eiropas Komisijas sakaru tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektors Roberto Viola.

Viņš norādīja, ka mājaslapa būs vieta, kur sastapsies sabiedrība un 5G tehnoloģijas - tajā būs pieejama informācija par 5G tehnoloģiju mītiem, uzņēmumiem, kas darbojas 5G tehnoloģiju kontekstā, kā arī mājaslapā sabiedrībai tiks skaidrots 5G tehnoloģiju nozīme, pienesums tehnoloģiju nozarei, tās turpmākā attīstība, kā arī tiks vēstīts par realizētajiem un potenciālajiem projektiem.

"Mēs darām visu, lai aptvertu digitālo pasauli. Pēdējos gadus Eiropas Komisijā katru dienu strādājām, lai spētu realizēt jauno 5G tehnoloģiju ēru. Es nesen biju kādā datoru fabrikā, kurā ražo robotus, un viņi man norādīja, ka viņi tos kontrolē ar 5G tīklu attālināti. Manuprāt, tas ir jaunais veids, kādā mēs varam pārvaldīt tehnoloģijas tīrāk, drošāk un ērtāk. To pašu mēs centīsimies realizēt ar transportu - ar 5G tehnoloģijām, mēs to paradīsim drošāku un samazināsim izplūdes daudzumu," atzīmēja Viola.

Savukārt mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilai telefons" (LMT) prezidents Juris Binde žurnālistiem norādīja, ka LMT ir sagatavots 5G prototīkls, kas būs LMT pirmais atbalsts 5G tīkla palaišanai 2019.gadā.

Viņš piebilda, ka, neskatoties uz to, ka 5G tīkla izvēršanas darbi turpināsies vēl ilgi, LMT ir pirmais Latvijā, kas ir izdarījis nepieciešamos sagatavošanas darbus 5G tīkla palaišanai.

Savukārt ASV datortīklu tehnoloģiju kompānijas ''Cisco Systems'' vecākais viceprezidents Pīters Karlstromers minēja, ka "5G Techitory" ir iniciatīva, ar kura tehnoloģijām piešķirs būtisku lomu cilvēka ikdienā. "Dažreiz mēs nenovērtējam tehnoloģijas, bet desmit gados mēs redzēsim, ka šodienas idejas kļūs par jauno realitāti. Ik dienu mēs saskaramies ar tehnoloģijām, bet svarīgi nākotnē veidot jaunu pieredzi, nevis ātrumu. Tas ir arī, ko ar 5G tehnoloģijām mēs veidosim - jaunu pieredzi," viņš teica.

Jau vēstīts, ka ceturtdien un piektdien, 28.septembrī, Rīgā viesnīcā "Radisson Blu Latvija" notiek Baltijas jūras reģiona 5G ekosistēmas forums - "5G Techritory". "5G Techritory" mērķis ir radīt platformu veselīgas 5G ekosistēmas izveidei, kas varētu kalpot par paraugu Eiropas gigabaitu sabiedrības veidošanai. Forumā piedalās nozares eksperti no visas pasaules, lai dalītos pieredzē, izstrādātu jaunas un starptautiskas sadarbības iespējas, kā arī aplūkotu nākotnes vīzijas saistībā ar 5G tehnoloģijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu