Naudas atmazgāšanas skandāls Somijā: bažas par Krievijas interesi iegūt zemi militāriem mērķiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Caro/Andreas Bastian/Scanpix

Saistībā ar Somijas policijas pagājušā nedēļā veiktajiem reidiem kādā ārvalstu nekustamā īpašuma uzņēmumā, kurš saistīts ar Krieviju, Somijā izskanējušas bažas, ka Krievija varētu mēģināt izmantot tās pilsoņiem ārvalstīs piederošu zemi stratēģiskiem un militāriem mērķiem, piemēram, helikopteru nosēšanās laukumu ierīkošanai, vēsta Somijas raidsabiedrība YLE.

Šādu jautājumu Somijas žurnālisti uzdevuši trešdien Helsinkos notikušajā Somijas premjerministra Juhas Sipiles un Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva kopīgajā preses konferencē.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Somijas policija veica reidus nekustamā īpašuma uzņēmumā “Airiston Helmi”, kas zemes iegādē Turku arhipelāgā investējis miljoniem eiro.

Reidu laikā aizturēti divi cilvēki, tostarp viens Krievijas pilsonis, kas saistīts ar uzņēmumu “Airiston Helmi”, pret kuru sākta izmeklēšana saistībā ar naudas atmazgāšanu un mahinācijām ar nodokļiem.

Atbildot uz preses konferencē uzdotajiem jautājumiem par šo izmeklēšanu, Medvedevs norādīja, ka Somijai ir tiesības izmeklēt jebkādas lietas.

Tomēr viņš kategoriski noraidīja, ka aiz šīs lietas varētu slēpties jebkādas stratēģiskas vai militāras Krievijas intereses.

Šādas runas Medvedevs nodēvēja par muļķībām un paranoju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu