Ziedo dzīvību, glābjot citus: Indonēzijā pēc zemestrīces kā varoni piemin gaisa satiksmes kontrolieri

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Indonēzijas Sulavesi salu piektdien satricināja 7,5 magnitūdu zemestrīce, kam sekoja cunami. Dabas katastrofā bojā gāja vairāk nekā 800 cilvēku. Indonēzijā par varoni uzskata gaisa satiksmes kontrolieri, kurš ziedoja savu dzīvību, lai nodrošinātu, ka pilna pasažieru lidmašīna laikus tiek prom no salas, vēsta raidorganizācija BBC.

21 gadu vecais Antoniuss Gunavans Agungs zemestrīces laikā atradās Palu lidostas kontroles tornī Sulavesi centrālajā daļā. Brīdī, kad sākās spēcīgā zemestrīce, viņš aviosabiedrības "Batik Air" lidmašīnai deva atļauju pacelties. 

Četrus stāvus augstais tornis sāka brukt, un, kad Agungs bija ļāvis lidmašīnai pacelties, pats izlēca pa logu. Viņš nokrītot salauza kājas, rokas un ribas. Agungs tika nogādāts slimnīcā, kur mira.

Agunga rīcība, iespējams, izglāba simtiem citu cilvēku, paziņoja kompānijas "Air Navigation Indonesia" runasvīrs Johaness Siraits.

Agungs pēc nāves tika paaugstināts amatā par divām pakāpēm, un viņa zārku uz apbedīšanas vietu nesa karavīri.

"Agungs pilnībā nodevās darbam līdz pat sava mūža galam un nepameta kontroles torni, kamēr lidmašīna nebija pacēlusies," izdevumam "Jakarta Post" teica "Air Navigation Indonesia" pārstāvis.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, bojā gājuši 832 cilvēki. Domājams, ka bojāgājušo skaits pieaugs, kad būs pārmeklēti attālākie reģioni. 

Visvairāk oficiāli apstiprināto bojāgājušo ir Palu, kur glābēji joprojām gaida smagās tehnikas ierašanos, lai pārmeklētu viesnīcas un iepirkšanās centra gruvešus. 

Valdība paziņojusi, ka bojāgājušie tiks apglabāti masu kapos.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu